Copernicus:Δορυφόρος κατέγραψε το μέγεθος της καταστροφής στην Αττική – 24χλμ το πύρινο μέτωπο

 Copernicus:Δορυφόρος κατέγραψε το μέγεθος της καταστροφής στην Αττική –  24χλμ το πύρινο μέτωπο

Νέα στοιχεία εξέδωσε η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus για τη φωτιά στην Αττική, με το πύρινο μέτωπο να εκτείνεται στα 24 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με τον χάρτη που δημοσίευσε, τα ενεργά πύρινα μέτωπα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες είναι 168, τα οποία μείωσαν σε 5 τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο πύρινος όλεθρος στην Αττική από τον δορυφόρο

Η καταστροφική πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική, που ξεκίνησε την Κυριακή από τον Βαρνάβα, έχει αφήσει πίσω της πάνω από 85.000 στρέμματα στάχτης, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος Copernicus. Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τα Βριλήσσια και τη Νέα Πεντέλη, καταστρέφοντας σπίτια και δασικές εκτάσεις.
Μια πρώτη εικόνα για τα καμένα στρέμματα που άφησε πίσω η φωτιά δίνουν τα στοιχεία που εξέδωσε η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus.

Η ομάδα χαρτογράφησης της υπηρεσίας συμπέρανε από τις δορυφορικές καταγραφές ότι τα πύρινα μέτωπα εκτάθηκαν σε μήκος 23 χλμ με 168 ενεργά μέτωπα, καταστρέφοντας εν τέλει 85.000 στρέμματα.

Σε μία δορυφορική φωτογραφία που δημοσιεύει, επίσης την Τρίτη, αλλά αποτυπώνει χθεσινή εικόνα της φωτιάς, η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus δείχνει τη συνεχιζόμενη πυρκαγιά λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.

Συνδυάζει φυσικό χρώμα με υπέρυθρες ζώνες βραχέων κυμάτων για να τονίσει τα μέτωπα πυρκαγιάς (σε κόκκινους τόνους) και τις καμένες περιοχές (σκούρο καφέ).

Ωθούμενη από ισχυρούς ανέμους, η φωτιά δημιούργησε ένα σύννεφο καπνού ακτίνας άνω των 300 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά προς τη Λιβύη και καλύπτοντας το ανατολικό τμήμα της Αθήνας.

Σχετικά Άρθρα