Φωτιά Αττική: Τα σενάρια για το πώς ξεκίνησε- Τι εξετάζει η πυροσβεστική

 Φωτιά Αττική: Τα σενάρια για το πώς ξεκίνησε- Τι εξετάζει η πυροσβεστική

Τα πρώτα στοιχεία για το πώς ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά από τον Βαρνάβα, που κατέκαψε τη βορειοανατολική Αττική, έχει η πυροσβεστική. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ τα στελέχη της Δίωξης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχουν δύο στοιχεία και συγκεκριμένα ότι η φωτιά έχει ξεκινήσει σχεδόν ταυτόχρονα από δύο σημεία, από τις αρχές του χωριού του Βαρνάβα και η δεύτερη κοντά στο γήπεδο.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο εμπρησμού, ενώ υπάρχει και αναφορά για εμπρησμό από αμέλεια. Πάντως, όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Αττική

Η φωτιά στην Αττική δεν έχει αυτή τη στιγμή ενεργό μέτωπο, ωστόσο υπάρχουν διάσπαρτες εστίες τις οποίες η πυροσβεστική προσπαθεί να σβήσει.

Σημειώνεται πως το πύρινο μέτωπο «άγγιξε» τα 23 χιλιόμετρα, ενώ πάνω από 85 τετραγωνικά χιλιόμετρα μετατράπηκαν σε στάχτη.

Παράλληλα, σε βίντεο που ανέβασε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, φαίνεται η στιγμή που έχει ξεκινήσει η φωτιά στον Βαρνάβα με το πρώτο ελικόπτερο να επιχειρεί τέσσερα λεπτά μετά τον εντοπισμό της.

Πόσα εναέρια μέσα επιχείρησαν κατά τη μεγάλη πυρκαγιά

Δεκάδες εναέρια μέσα επιχείρησαν τις ημέρες της πυρκαγιάς στη βορειοανατολική Αττική σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα.

  • Στις 11 Αυγούστου: 29 εναέρια μέσα (14 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα)
  • Στις 12 Αυγούστου: 36 εναέρια μέσα (17 αεροσκάφη και 19 ελικόπτερα)
  • Στις 13 Αυγούστου, από το πρώτο φως έως τις 13:00: 20 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα)

Τα εναέρια μέσα επιχειρούσαν στην πυρκαγιά «σε κύκλους», δηλαδή δεν επιχειρούσαν όλα ταυτόχρονα την ίδια χρονική στιγμή, καθώς κάποια έκαναν ρίψεις και κάποια άλλα είτε ανεφοδιάζονταν με καύσιμα είτε τροφοδοτούνταν με νερό προκειμένου να επιχειρήσουν ξανά στο πεδίο.

Χθες Δευτέρα, το χρονικό διάστημα από τις 19:30 έως τις 21:00 επιχειρούσαν σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς 20 εναέρια μέσα.

Σχετικά Άρθρα