Καιρός: Βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι

 Καιρός: Βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι

«Διπρόσωπος» θα είναι σήμερα ο καιρός, καθώς σε πολλές περιοχές της χώρας θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως και 38 βαθμούς Κελσίου.

Σε διαρκή επιφυλακή παραμένει η Πυροσβεστική, καθώς πολύ υψηλός θα είναι σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στην κατηγορία κινδύνου 4 βρίσκονται οι εξής περιοχές:

Αττική, Εύβοια, Βοιωτία και Αργολίδα
Περιοχές της Φθιώτιδας και της Κορινθίας
Ηράκλειο και Λασίθι
Δωδεκάνησα, Σάμος, Ικαρία, Χίος, Ψαρά και Λέσβος

ΕΜΥ: Ο καιρός σήμερα Τρίτη (6/8)

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, γενικά αίθριος θα είναι σήμερα Τρίτη 6 Αυγούστου ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και πιθανώς στη Θεσσαλία τους 38 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 33 με 35 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά Άρθρα