Καμάλα Χάρις: Τα δύο ονόματα που παίζουν για τον υποψήφιο αντιπρόεδρο της

 Καμάλα Χάρις: Τα δύο ονόματα που παίζουν για τον υποψήφιο αντιπρόεδρο της

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία Kάμαλα Χάρις περιόρισε την αναζήτησή της για τον υποψήφιο αντιπρόεδρο σε δύο τελικούς υποψήφιους, τον κυβερνήτη της Πενσυλβάνια Τζος Σαπίρο και τον κυβερνήτη της Μινεσότα Τιμ Γουόλτς, δήλωσαν τη Δευτέρα τρεις πηγές με γνώση του θέματος. Η Χάρις, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, αναμένεται να ανακοινώσει την επιλογή της μέχρι την Τρίτη, πριν από την πρώτη προγραμματισμένη δημόσια εμφάνισή της με τον υποψήφιο σύντροφό της το ίδιο βράδυ στο Πανεπιστήμιο Τεμπλ στη Φιλαδέλφεια.

Δεν ήταν σαφές αν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, ανέφεραν οι πηγές. Η συγκέντρωση θα αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα μιας πενθήμερης περιοδείας σε επτά πόλεις στις πολιτείες-μαχητές που είναι πιθανό να κρίνουν τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Η επιλογή του υποψήφιου αντιπροέδρου είναι μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις της πολιτικής καριέρας της Χάρις, καθώς η ίδια συγκεντρώνει εσπευσμένα μια εκστρατεία για να αμφισβητήσει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ και τον γερουσιαστή των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς, τον υποψήφιο αντιπρόεδρό του, στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Ο Βανς θα κάνει επίσης μια προεκλογική στάση στη Νότια Φιλαδέλφεια την Τρίτη.

Ο Σαπίρο, 51 ετών, είναι ένα ανερχόμενο αστέρι του κόμματος με υψηλά ποσοστά αποδοχής στην Πενσυλβάνια, της οποίας οι 19 εκλέκτορες την καθιστούν μια πολιτεία που πρέπει να κερδίσουν τόσο η Χάρις όσο και ο Τραμπ.

Πρώην γενικός εισαγγελέας της πολιτείας, ο Σαπίρο θα προσθέσει στην ιστορική σημασία του ψηφοδελτίου- θα είναι ο πρώτος Εβραίος αντιπρόεδρος της χώρας, ενώ η Χάρις επιδιώκει να γίνει η πρώτη γυναίκα και ο πρώτη Ασιατικοαμερικανός που εκλέγεται πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η σθεναρή υποστήριξή του στο Ισραήλ θα μπορούσε να αποξενώσει ορισμένους προοδευτικούς ψηφοφόρους, αν και θα μπορούσε επίσης να προσελκύσει μετριοπαθείς ψηφοφόρους και να αποδυναμώσει τις προσπάθειες των Ρεπουμπλικανών να μετατρέψουν τον πόλεμο Ισραήλ-Γάζας σε ζήτημα σφήνα για τους Δημοκρατικούς.

Ο Γουόλτς, 60 ετών, είναι βετεράνος της Εθνικής Φρουράς του αμερικανικού στρατού και πρώην δάσκαλος, ο οποίος έχει αυξήσει το προφίλ του τις τελευταίες εβδομάδες ως αποτελεσματικός υποστηρικτής του Harris. Έχει επιτεθεί στον Τραμπ και τον Βανς ως «περίεργους», μια viral προσβολή που έχει υιοθετήσει η εκστρατεία της Χάρις.

Ο Γουόλτς, πρώην μέλος του Κογκρέσου από μια περιφέρεια με τάση προς τους Ρεπουμπλικάνους, έχει αποδεδειγμένη απήχηση στους λευκούς ψηφοφόρους της υπαίθρου, αν και έχει επίσης υποστηρίξει προοδευτικές πολιτικές ως κυβερνήτης, όπως τα δωρεάν σχολικά γεύματα και την επέκταση της άδειας εργασίας με αποδοχές. Ενώ η Μινεσότα είναι μια σταθερά δημοκρατική πολιτεία, συνορεύει με το Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν, δύο κρίσιμα πεδία μάχης.

Οι εικασίες είχαν επικεντρωθεί σε έξι φιναλίστ – τέσσερις κυβερνήτες, έναν γερουσιαστή και έναν υπουργό στην κυβέρνηση Μπάιντεν, όλοι λευκοί άνδρες με ιστορικό στο να κερδίζουν τους λευκούς ή ανεξάρτητους ψηφοφόρους.

Σχετικά Άρθρα