Στον τελικό του μήκους ο Τεντόγλου με 8.32 – “Ήταν πολύ απλό για μένα”

 Στον τελικό του μήκους ο Τεντόγλου με 8.32 – “Ήταν πολύ απλό για μένα”

Με επίδοση 8,32 στα προκριματικά του μήκους, ο Μίλτος Τεντόγλου προκρίθηκε στον τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ο Ελληνας Ολυμπιονίκης του Τόκιο (2021) προκρίθηκε με χαρακτηριστική άνεση καθώς στον προκριματικό χρειάσθηκε μόνο ένα άλμα για να υπερβεί το όριο πρόκρισης, που ήταν 8.15μ.

Σε περίπτωση που ο Τεντόγλου κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στον τελικό της ερχόμενης Τρίτης (6/8, 21:15), θα γίνει ο -μόλις- δεύτερος αθλητής στην Ιστορία, που θα έχει δύο διαδοχικά χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, μετά τον αξεπέραστο Αμερικανό, Καρλ Λιούϊς, ο οποίος ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε τέσσερις (!) διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες (1984, 1988, 1992, 1996).

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης υπογράμμισε ότι η σημερινή του επίδοση (8,32μ.) ήταν κάτι απλό για εκείνον, καθώς και ότι μπορεί να κάνει ρεκόρ. Επίσης, χαρακτήρισε ως… παπατζιλίκια τα όσα λέγονται για το ταρτάν.

Αναλυτικά, ο Μίλτος Τεντόγλου στην κάμερα της ΕΡΤ μίλησε για:

-την επίδοσή του: «Το στάδιο είναι πολύ καλό. Είχε λίγο κρύο για μένα σήμερα. Εντάξει, Έλληνες είμαστε, έχει πολλή ζέστη στην Ελλάδα. Είχε και πολύ άνεμο. Εντάξει, για μένα δεν ήταν κάτι να κάνω 8,15μ. και 8,30μ. Μπορώ να πηδήξω πολύ παραπάνω, ήταν κάτι πολύ απλό για μένα σήμερα. Ήταν ελεγχόμενη προσπάθεια. Θα δούμε σε δύο μέρες».

-το ταρτάν: «Αυτά που λένε για το 2%, δεν ξέρω για το πόσο ισχύει, νομίζω είναι… παπατζιλίκια.. Μοιάζει πολύ με το Τόκιο. Εγώ σε αυτά τα ταρτάν πιάνω πολύ την αντίδραση».

-την κατάστασή του: «Εάν με ευνοούσε λίγο ο καιρός, θα μπορούσα και λίγο παραπάνω. Για να κάνεις ρεκόρ, πρέπει να σε ευνοούν λίγο οι συνθήκες, δεν κάνεις έτσι εύκολα. Αλλά μπορώ να κάνω ρεκόρ».

Σχετικά Άρθρα