Ολυμπιακοί αγώνες: Και 2η πυγμάχος έφυγε κλαίγοντας μετά την ήττα από την intersex αντίπαλό της

 Ολυμπιακοί αγώνες: Και 2η πυγμάχος έφυγε κλαίγοντας μετά την ήττα από την intersex αντίπαλό της

Μια ακόμη πυγμάχος που προηγουμένως απέτυχε σε τεστ φύλου νίκησε σήμερα την αντίπαλό της μέσα με ομόφωνη απόφαση από τους διαιτητές σε ένα ακόμη παρόμοιο συμβάν μετά από αυτό στον αγώνα της Αλγερινής Ιμάνι Κελίφ με την Ιταλίδα Άντζελα Καρίνι, μόλις σε 24 ώρες.

Μετά την intersex Ιμάν Κελίφ και η έτερη αθλήτρια πυγμαχίας Lin Yu-ting από το Ταϊβάν, πανηγύρισε την νίκη της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η αντίπαλός της από το Ουζμπεκιστάν Sitora Turdibekova, αποχώρησε κλαίγοντας  από το ρινγκ μετά την ήττα της από Lin Yu-ting η οποία «απέτυχε στο τεστ φύλου».

Η Turdibekova αντιμετώπισε τα χτυπήματα από την Ταϊβανέζα αντίπαλό της και έχασε στα σημεία, ενώ έβαλε τα κλάματα στο ρινγκ. 

Η Λιν είναι η μία από τις δύο πυγμάχους των Αγώνων που αποκλείστηκαν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών πέρυσι λόγω αποτυχίας στο τεστ καταλληλότητας φύλου, μαζί με την Αλγερινή Ιμάν Κελίφ. 

Η Turdibekova δεν χαιρέτησε την Lin μετά το καμπανάκι της λήξης του αγώνα – στην κατηγορία των 57 κιλών- όπως είχε κάνει και η Ιταλίδα αντίπαλος της Κελίφ, Άντζελα Καρίνι.

Η δύο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης σε Παγκόσμια και Ασιατικά Πρωταθλήματα Lin, η οποία φέρεται να έχει 40 νίκες και 14 ήττες ως ερασιτέχνης, χαρακτηρίστηκε ως η κορυφαία του αγώνα.

Η πυγμάχος από την Ταϊβάν είναι intersex, όπως και η Ιμάν Κελίφ.

Η LIn ήταν εγγεγραμμένη γυναίκα κατά τη γέννησή της, δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος της Νέας Ταϊπέι, Cho Kuan-ting, σε μια ανάρτηση στο Facebook την Τετάρτη, εξηγώντας πώς ο εθνικός αριθμός ταυτότητάς της αρχίζει με «2», τον χαρακτηρισμό για τα θηλυκά, ενώ στα αρσενικά αποδίδεται το «1». Ο αριθμός δεν μπορεί να αλλάξει, σύμφωνα με την κυβέρνηση της πόλης Hsinchu.

Σχετικά Άρθρα