Μετάνιωσε η Ιταλίδα μποξέρ για την Κελίφ – “Της ζητώ συγγνώμη, είναι γυναίκα όπως κι εγώ”

 Μετάνιωσε η Ιταλίδα μποξέρ για την Κελίφ – “Της ζητώ συγγνώμη, είναι γυναίκα όπως κι εγώ”

Μετανιωμένη εμφανίστηκε σήμερα η Ιταλίδα πυγμάχος Άντζελα Καρίνι η οποία δήλωσε ότι θέλει να ζητήσει συγγνώμη από την Αλγερινή Ιμάνε Κελίφ, για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε μετά τον αγώνα μεταξύ τους.

Η Κελίφ είναι μία από τις δύο αθλήτριες που έχουν λάβει άδεια να αγωνιστούν στην πυγμαχία γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, παρά το γεγονός ότι είχαν αποκλειστεί από το περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών επειδή δεν πληρούσαν τα κριτήρια συμμετοχής.

Η συμμετοχή της 25χρονης Κελίφ στους Αγώνες αποδείχθηκε αμφιλεγόμενη, με αποτέλεσμα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) να υπερασπιστεί το δικαίωμά της να αγωνιστεί.

Με στενοχωρεί η διαμάχη, λυπάμαι και για την αντίπαλό μου, λέει η Ιταλίδα πυγμάχος στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport.

«Λυπάμαι και για την αντίπαλό μου. Αν η ΔΟΕ είπε ότι μπορεί να αγωνιστεί, σέβομαι αυτή την απόφαση» είπε η πυγμάχος.

Στην ερώτηση αν αυτό ήταν το πιο δύσκολο χτύπημα που έχει δεχθεί στην καριέρα της, η απάντηση ήταν “απλώς σας λέω ότι ποτέ δεν με έχουν νικήσει με νοκ άουτ. Μέχρι σήμερα δεν είχα βγει ποτέ από ρινγκ πριν το τέλος του αγώνα. Είμαι πολεμίστρια. Αλλά μερικές φορές ακόμη και οι πολεμιστές, όταν βλέπουν ότι η μάχη χάνεται, πετούν το σπαθί τους στο έδαφος και παραδίδονται”.

“Η Άντζελα είχε ήδη πονόδοντο, έπαιρνε αντιβιοτικά”

Ο προπονητής είχε κάποια πράγματα να προσθέσει, που διαφωτίζουν την κατάσταση: “Η Άντζελα είχε ήδη πονόδοντο, έπαιρνε αντιβιοτικά. Χτύπησε στη μύτη και πονούσε πολύ…”, είπε στους δημοσιογράφους ο προπονητής της Άντζελα, Εμανουέλε Ρενζίνι. Και αμέσως μετά, απέδωσε τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις της αθλήτριάς του στα κακά κοινωνικά δίκτυα που τα μεγαλοποιούν όλα: “Στη συνέχεια ξεκίνησε η μηχανή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Όλη η ιταλική πυγμαχία της ζήτησε (σ.σ. της Κελίφε) να παραιτηθεί! Ακόμη και πολιτικοί μπλέχτηκαν”.

Στην παρατήρηση των δημοσιογράφων ότι η Ιμάν Κελίφε δεν είναι άντρας, η απάντησεη ήταν σαφής: “Το ξέρω. Αλλά έχει πολύ υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης. Η Άντζελα ήθελε να πολεμήσει. Όλη αυτή η πολεμική όμως, την έχει επηρεάσει”.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τα αλλάζει η Ιταλίδα μποξέρ για την Κελίφ - "Της ζητώ συγγνώμη - Είναι γυναίκα όπως κι εγώ"

Αλλά το ερώτημα γιατί είπε ότι ήταν άδικο αυτό που συνέβη, η Ιταλίδα τα γυρίζει: “Δεν είναι δίκαιο να εγκαταλείπω μια Ολυμπιάδα που ήταν δική μου Ολυμπιάδα. Αλλά ποια είμαι εγώ για να κρίνω την Ιμάν. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε τίποτα για την αντίπαλό μου, εκτός από ένα πράγμα: δεν έχει για τίποτα να κατηγορήσει τον εαυτό της. Είναι μια γυναίκα που είναι εκεί για να λάβει μέρος στους Αγώνες, όπως κι εγώ. Ποια είμαι εγώ για να την κρίνω; Δεν είναι στο χέρι μου να το κάνω, εξαρτάται από άλλους”.

“Έκανα ένα λάθος – Ζητώ τη συγχώρεση της Ιμάν”

Οι δημοσιογράφοι επιμένουν: “Γιατί, λοιπόν, να μην τη χαιρετήσεις;”. Και η απάντηση που δίνει η Ιταλίδα: “Εκανα ένα λάθος. Βγήκα από το ρινγκ γεμάτη οργή. Δεν έχω ολοκληρώσει ποτέ αγώνα χωρίς να χαιρετήσω την αντίπαλό μου. Ζητώ τη συγχώρεση της Ιμάν που δεν τη χαιρέτησα”, απάντησε η Άντζελα Καρίνι, η οποία ξεκαθάρισε στους δημοσιογράφους ότι δεν ενέδωσε σε πολιτικές πιέσεις.

Στην Ιταλία, η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι κατήγγειλε “έναν αγώνα που δεν ήταν ισότιμος”. Και είπε: “Πιστεύω ότι οι αθλητές που έχουν ανδρικά γενετικά χαρακτηριστικά δεν πρέπει να επιτρέπεται να συμμετέχουν σε αγώνες γυναικών”.

Σχετικά Άρθρα