Ολυμπιακοί: Ο Τσιτσιπάς ζορίστηκε αρκετά αλλά πέρασε στον επόμενο γύρο

 Ολυμπιακοί: Ο Τσιτσιπάς ζορίστηκε αρκετά αλλά πέρασε στον επόμενο γύρο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο12) πέρασε το εμπόδιο του Ζιζού Μπεργκς (Νο87) και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Ντάνιελ Έβανς (Νο59). Ο Έλληνας τενίστας προηγήθηκε, όμως είδε τον Βέλγο να ισοφαρίζει με το 2ο σετ, αλλά τελικά επέστρεψε στο 3ο σετ και με καθολική επικράτηση 0-6 πήρε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο, ισοπεδώνοντας τον αντίπαλό του, υποχρεώνοντας τον σε 21 αβίαστα λάθη.

Ο Τσιτσιπάς δέχθηκε νωρίς break από τον Ζιζού Μπεργκς, αλλά απάντησε άμεσα με break και hold, ανατρέποντας γρήγορα της εις βάρος του κατάσταση και ισοφαρίζοντας σε 3-3.

Στη συνέχεια το σετ ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τον Έλληνα τενίστα να χρειάζεται το tie-break για να λυγίσει τον Μπεργκς στο πρώτο σετ.

Ο Τσιτσιπάς έσβησε set-point στο tie-break και με 7-6 πήρε προβάδισμα με 1-0.

Η εικόνα ωστόσο, άλλαξε στο δεύτερο σετ, με τον Βέλγο τενίστα να χτίζει μία σημαντική διαφορά εξαρχής, κάνοντας break και παίρνοντας τρία διαδοχικά games για το 3-0.

Ο Νο12 στον κόσμο μείωσε προσωρινά σε 3-1, όμως ο Μπεργκς ήταν αμείλικτος, δεν άφησε περιθώρια στον Τσιτσιπά και με τρία σερί games ξανά έκλεισε το σετ με 5-1, με τους δύο τενίστες να οδηγούνται στο 3ο σετ.

Εκεί, ο Τσιτσπάς ξεκίνησε δυναμικά, κάνοντας δύο break και φτάνοντας με άνεση στο 1-6, πήρε το αίμα του πίσω για το 2ο σετ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης και πήρε την πρόκριση στον 2ο γύρο.

Σχετικά Άρθρα