Μαρινάκης κατά Κασσελάκη για την εξαήμερη εργασία: “Έκανε ένα video για να ανακυκλώσει τα ψέματα”

 Μαρινάκης κατά Κασσελάκη για την εξαήμερη εργασία: “Έκανε ένα video για να ανακυκλώσει τα ψέματα”

Για το ζήτημα της εξαήμερης εργασίας, ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι βιώσαμε κάτι σουρεαλιστικό και αποκαλυπτικό για την αντιπολίτευση χθες.

«Την ημέρα που βγήκαν τα επίσημα στοιχεία από το σύστημα “Εργάνη”, για το πόσες επιχειρήσεις έγιναν δεκτά τα αιτήματά τους -όχι χρησιμοποιούν, έγιναν δεκτά τα αιτήματά τους για να χρησιμοποιήσουν αυτό το μοντέλο έξτρα βάρδιας, την ίδια ημέρα επέλεξε ο κ. Κασσελάκης να κάνει άλλο ένα video, για να ανακυκλώσει τα ψέματα. Τι είπε η Εργάνη;

Όχι ο Μητσοτάκης, όχι η κυβέρνηση, όχι η Νέα Δημοκρατία, το επίσημο σύστημα: ότι λιγότερες από μία στις 1.000 επιχειρήσεις στη χώρα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν αυτό το σύστημα της έξτρα βάρδιας.

Άρα, ο τίτλος “εξαήμερη εργασία στην Ελλάδα” είναι παραπλανητικός, έως απολύτως ψευδής. Ένα, λοιπόν, δεδομένο ότι είναι λιγότερες από μία στις χίλιες» σημείωσε ο Πάυλος Μαρινάκης και συνέχισε:

«Δεύτερο δεδομένο: Ρώτησε ο ΣΥΡΙΖΑ: Ναι, αλλά πόσοι είναι οι εργαζόμενοι σε αυτές τις επιχειρήσεις, μήπως είναι περισσότεροι; Απαντούμε λοιπόν: είναι λιγότεροι από 2,5% των εργαζομένων στη χώρα, στις επιχειρήσεις στη χώρα.

Και τρίτο το οποίο πρέπει να πούμε: Είναι “μπάτε σκύλοι αλέστε” αυτό το σύστημα; Δηλαδή όπως είπαν κάποιοι, ναι αλλά, και καλοπροαίρετα μου το είπαν κάποιοι, “ανοίξατε την κερκόπορτα, για να μπούνε κι άλλοι”. Απαντώ: στις περίπου 1200 αιτήσεις που έγιναν, που μπόρεσαν, δηλαδή, να κάνουν, πάνω από 900 απορρίφθηκαν. Που σημαίνει ότι μόνο “κερκόπορτα” δεν είναι», επισήμανε.

Ο κ. Μαρινάκης πρόσθεσε πως η Ελλάδα δεν έχει θεσμοθετήσει εξαήμερη εργασία και πως είμαστε από τις πρώτες χώρες που θεσμοθέτησε τη δυνατότητα τετραήμερης εργασίας.

«Καλό είναι, λοιπόν, όταν δυσφημούμε τη χώρα μας στο εξωτερικό, και αναφέρομαι σε πολιτικούς μας αντιπάλους, γιατί η αντιπολίτευση είναι κάτι, όχι απλώς θεμιτό, αλλά αναγκαίο, να σκεφτόμαστε πριν, τι ισχύει, να το μελετάμε, να το διαβάζουμε, γιατί εντάξει το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, μπορεί σε κάποιες ημέρες να αποδίδει, αλλά σε βάθος χρόνου φαίνεται η αναξιοπιστία κάποιων», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα