ΣΥΡΙΖΑ για 6ήμερη εργασία: Η κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι άνοιξε την κερκόπορτα για ευρεία εφαρμογή της αντεργατικής ρύθμισης

 ΣΥΡΙΖΑ για 6ήμερη εργασία: Η κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι άνοιξε την κερκόπορτα για ευρεία εφαρμογή της αντεργατικής ρύθμισης

Βολές για την εξαήμερη εργασία, την ακρίβεια και για το γαλάζιο εσωκομματικό «αντάρτικο» για την επιλογή της Κατερίνας Φουντεδάκη στη θέση του προέδρου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζοντας παράλληλα ότι ο πρωθυπουργός «παραμένει όμηρος της ακροδεξιάς, ακραία συντηρητικής πτέρυγας του κόμματός του». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζοντας την προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να κάνει το «μαύρο – άσπρο» για την καθιέρωση της εξαήμερης εργασίας υπογραμμίζει ότι με την παράθεση στοιχείων από τον Παύλο Μαρινάκη, ο τελευταίος ουσιαστικά «παραδέχτηκε ότι η περίφημη διάταξη άνοιξε την κερκόπορτα για ευρεία εφαρμογή της αντεργατικής ρύθμισης».

«Ας μείνουμε όμως στα “μαθηματικά Μαρινάκη”» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνοντας ότι με βάση όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «291 παραρτήματα επιχειρήσεων τελικά πήραν άδεια για 6ημερη εργασία, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο εφαρμογής του μέτρου». Ωστόσο όπως επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση ο Π. Μαρινάκης δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων.

«Θέλει να μας πει και πόσοι είναι οι εργαζόμενοι σε αυτές τις 291 επιχειρήσεις που υποχρεώνονται πλέον σε 6ήμερη εργασία; 1.000, 5.000 ή 50.000; Και πόσους ακόμα μπορεί να περιμένει η ίδια αντιμετώπιση;» σημειώνει χαρακτηριστικά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Π. Μαρινάκης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «σε λιγότερες από μία στις χίλιες επιχειρήσεις βασικά έγιναν δεκτές οι αιτήσεις τους να υπαχθούν σε αυτό το καθεστώς, που ψευδώς ονομάζεται από την Αντιπολίτευση «εξαήμερη εργασία», αλλά είναι μια έκτακτη βάρδια. Το ξαναλέω, λιγότερες από μία στις χίλιες επιχειρήσεις. Πάρα πολύ μεγάλη σημασία έχει το γεγονός ότι είναι τόσο αυστηρές οι προϋποθέσεις και οι δικλείδες, τα φίλτρα δηλαδή του νόμου, που από τις συνολικά 1.261 αιτήσεις που έγιναν από διαφορετικά παραρτήματα επιχειρήσεων, απορρίφθηκαν οι 970».

«Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την προστασία των δικαιωμάτων τους, αφού βασική της μέριμνα είναι η εξυπηρέτηση των φιλικών της επιχειρηματικών συμφερόντων» τονίζει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Όσον αφορά στην ακρίβεια, η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι η κυβέρνηση «προσπαθεί ο Π. Μαρινάκης να διαψεύσει την πραγματικότητα» υπογραμμίζοντας ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «γνωρίζει πολύ καλά ότι οι τιμές των τροφίμων συνεχίζουν να αυξάνονται, ενώ τους πολίτες περιμένει νέο ηλεκτροσόκ στους λογαριασμούς του ρεύματος τους επόμενους μήνες. Οι λύσεις υπάρχουν, η κυβέρνηση γνωρίζει τις κατατεθειμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πάταξη της κερδοσκοπίας στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας και τη φορολόγηση των υπερκερδών, αλλά αρνείται να τις υιοθετήσει γιατί, τάχα, δεν θέλει την “υπερφορολόγηση” – όταν πρόκειται για τις εταιρείες ενέργειας, αλλά όχι όταν επιβάλλει χαράτσια στους ελεύθερους επαγγελματίες».

Τέλος, για το «αντάρτικο» εντός της ΝΔ ώστε να μην προχωρήσει η επιλογή της κ. Φουντεδάκη στη θέση της προέδρου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι «το συμπέρασμα είναι ένα και γνωστό, όσο κι αν ο κ. Μαρινάκης προσπαθεί να το υποβαθμίσει: ο Κυρ. Μητσοτάκης, κι ας πασχίζει να φιλοτεχνήσει το προφίλ του μετριοπαθούς “κεντροδεξιού”, παραμένει όμηρος της ακροδεξιάς, ακραία συντηρητικής πτέρυγας του κόμματός του».

Σχετικά Άρθρα