Καίγονται σπίτια στο Τρίλοφο-Διαστάσεις στη φωτιά της Θεσσαλονίκης-Μεγάλη πυρκαγιά στην Τζιά-Εκκένωση οικισμών

 Καίγονται σπίτια στο Τρίλοφο-Διαστάσεις στη φωτιά της Θεσσαλονίκης-Μεγάλη πυρκαγιά στην Τζιά-Εκκένωση οικισμών

Στις αυλές των σπιτιών έφτασε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (18/8) στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης. «Η κατάσταση δεν είναι καλή κινδυνεύουν» πρόεδρος Κοινότητας Τριλόφου, Κ. Τσίλιας. Δύσκολο το έργο της κατάσβεσης καθιστούν οι άνεμοι που δυναμώνουν κάθε λεπτό που περνά.

O πρόεδρος κοινότητας Πλαγιαρίου Ν. Κουλέτας δήλωσε πως κάηκαν τα πρώτα σπίτια. Τέσσερα με πέντε κατοικίες έχουν υποστεί ζημιές στον Τρίλοφο.

Η φωτιά ξέσπασε ανάμεσα σε Τρίλοφο και Πλαγιάρι και στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων, έξι οχήματα και από αέρος δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Συνδράμουν επίσης έξι υδροφόρα οχήματα ΟΤΑ, ενώ σύμφωνα με το thestival στους κατοίκους εστάλη μήνυμα του 112 να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Στη Τζιά η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση και για την κατάσβεσή της επιχειρούν δύο ελικόπτερα και δυο αεροπλάνα. Να σημειωθεί ότι πριν τρεις ημέρες είχε ξανά φωτιά στη Τζια, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο μετά από λίγες ώρες.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Καστελάκια και Κούνδουρος Τζιας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Ποίσσες λόγω πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει:

«Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Καστελάκια και Κούνδουρος απομακρυνθείτε προς Ποίσσες Κέας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Σχετικά Άρθρα