Γεωργιάδης: “Δεν έχω διάθεση σύγκρουσης με κανένα γιατρό”

 Γεωργιάδης: “Δεν έχω διάθεση σύγκρουσης με κανένα γιατρό”

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, απηύθυνε έκκληση προς τους ιδιώτες γιατρούς να ανταποκριθούν στην κρίσιμη ανάγκη για εφημερίες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), ειδικά σε περιοχές όπως τα νησιά και τα περιφερειακά νοσοκομεία.

Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι η πρωτοβουλία του δεν στοχεύει σε σύγκρουση με τους γιατρούς, αλλά στην αντιμετώπιση ενός συστημικού προβλήματος. Αναφέρθηκε σε μια σειρά πρωτοβουλιών που έχουν ήδη αναληφθεί για να διασφαλιστεί η μόνιμη λύση του προβλήματος, όπως τα απογευματινά χειρουργεία με συμμετοχή ιδιωτών ιατρών, η δυνατότητα παροχής ιδιωτικής πρακτικής στο πλαίσιο του ΕΣΥ, και το επίδομα μετακίνησης 2.100 ευρώ για την αποστολή γιατρών σε νησιά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, συμπεριλαμβανομένης της διασφάλισης κατοικίας.

«Αυτή τη στιγμή ένας παθολόγος που θα ζητήσει να μετακινηθεί για 3 μήνες το καλοκαίρι σε ένα νησί, παίρνει το μισθό του συν 2.100 ευρώ, σπίτι από το δήμο και σε αρκετές περιπτώσεις 400-500 ευρώ από το δήμο. Άρα συγγνώμη, μιλάμε για ένα εισόδημα γύρω στα 5.000 ευρώ το μήνα », σημείωσε. Επίσης, υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για καταναγκαστική προσέγγιση αλλά για προσπάθεια να επιλυθεί πραγματικό πρόβλημα με συνεργασία και φιλότιμο από μέρους των ιδιωτών γιατρών. Τέλος, έκανε έκκληση στους γιατρούς να συμβάλλουν στον απαραίτητο αριθμό εφημεριών, ρωτώντας εάν η συνεισφορά δύο εφημεριών τον μήνα από έναν ιδιώτη παθολόγο θα μπορούσε να θεωρηθεί ως σημαντική θυσία για το νοσοκομείο: «Πιστεύετε ότι το να πάει ένας ιδιώτης παθολόγος, την ώρα που το νοσοκομείο δίπλα του έχει πραγματικό πρόβλημα και να κάνει δυο εφημερίες το μήνα είναι τόσο μεγάλη θυσία;»

Σχετικά Άρθρα