Δολοφονία Στάθη:Η σύγκρουση με γνωστό μεσίτη στη Μύκονο -“Ζαλίζει” η ακίνητη περιουσία του
Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό έρχονται στο φως της δημοσιότητας, τα οποία έχουν τις ρίζες τους στο νησί της Μυκόνου και ειδικότερα στην περιοχή του Καραπέτη, εκεί που χτίζεται ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο. Λόγω της ανέγερσης του ξενοδοχείου η αξία της γύρω περιοχής αναμένεται να αυξηθεί κατά πολύ. Εξ ου και το ενδιαφέρον για αγορά οικοπέδων πλησίον του ξενοδοχείου ήταν ενισχυμένο. Ο τοπογράφος φαίνεται να είχε αγοράσει μία έκταση «φιλέτο» δίπλα στο ξενοδοχείο και παράλληλα να έχει έντονη κόντρα με μεσίτη του νησιού.
Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, στο παρελθόν ο τοπογράφος είχε δεχθεί επίθεση. Οι υποψίες για τον ξυλοδαρμό του βάραιναν έναν επιχειρηματία της Μυκόνου, καθώς αυτός φέρεται κατά πολλούς να έχει κίνητρο εξαιτίας των διαφορών τους για τις γεωγραφικές εκτάσεις δίπλα στο υπό ανέγερση ξενοδοχείο.
Ο τοπογράφος αγόρασε 10 στρέμματα γης δίπλα στο πολυτελές ξενοδοχείο
Σύμφωνα με το Mega, δίπλα από την έκταση του ξενοδοχείου που ανήκει σε fund από τη Σαουδική Αραβία, ο τοπογράφος είχε καταφέρει να αγοράσει 10 στρέμματα γης, αλλά και να βγάλει άδεια για πεντάστερο ξενοδοχείο.
Πράγμα που σημαίνει ότι ο τοπογράφος που δολοφονήθηκε στο Ψυχικό φέρεται να πρόλαβε πολλούς πριν από 4 χρόνια μεταξύ των οποίων και έναν επιχειρηματία που γνώριζε. Έναν άντρα που είχε ήδη έκταση στην περιοχή και έμαθε πως ο Παναγιώτης Στάθης κατάφερε με την αιφνιδιαστική αγορά του να μπει ανάμεσα στη δική του και το πολυτελές ξενοδοχείο.
Ο 54χρονος όπως φέρονται να κατέθεσαν άτομα από το περιβάλλον του, πίστευε ότι εκείνος κρυβόταν πίσω από τον ξυλοδαρμό του, στο Χαλάνδρι, το 2021.
Το οικόπεδο «φιλέτο» στη Μύκονο
Από τις αρχές της εβδομάδας, αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως το πιθανότερο κίνητρο πίσω από τη δολοφονία, ήταν μια αγορά που είχε κάνει το θύμα και για την οποία ενδιαφέρονταν και άλλοι. Ωστόσο δεν προσδιορίζεται ποια είναι αυτή η περιοχή. Ο 54χρονος άλλωστε επένδυε τα τελευταία χρόνια σημαντικά ποσά σε αγορές οικοπέδων και ακινήτων, σε περιοχές που από ορισμένους χαρακτηρίζονταν «φιλέτα».
Στο κινητό τηλέφωνο του θύματος εντοπίστηκαν μηνύματα από συνομιλίες του με τον Μυκονιάτη επιχειρηματία. Σε αυτά γίνεται αναφορά στις επίμαχες εκτάσεις στη περιοχή Καραπέτης, που και οι δύο κάποιο διάστημα, προσπαθούσαν να πουλήσουν.
Ο επιχειρηματίας που συνομιλούσε με τον Παναγιώτη Στάθη, φέρεται μάλιστα να ήταν ανάμεσα σε εκείνους που συνάντησαν τον 44χρονο φερόμενο ως εκτελεστή του τοπογράφου, λίγο καιρό πριν τη δολοφονία.
Όλα αυτά λίγες ώρες πριν ο 44χρονος απολογηθεί για το έγκλημα που του καταλογίζεται. Από την πρώτη στιγμή αρνείται τα πάντα, με μια σειρά από στοιχεία να είναι συντριπτικά σε βάρος του, σύμφωνα με τις Αρχές.
Όπως διαπιστώθηκε άφησε τη μηχανή του σε υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι για να πάρει το σκούτερ που χρησιμοποίησε στη δολοφονική επίθεση. Μια από τις επόμενες μέρες όμως, δεν φορούσε κράνος, με αποτέλεσμα κάμερα ασφαλείας να τον καταγράψει και οι αστυνομικοί να τον ταυτοποιήσουν. Μέσα από την πρωινή της παρέμβαση, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει να γίνει τηλεφωνικού, τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου στις περιπτώσεις που χρειάζεται ώστε μια σειρά από υποθέσεις να εξιχνιαστούν.
«Η πιο πάνω εγκληματική δραστηριότητα δεν περιορίζεται στο νησί της Μυκόνου, αλλά φαίνεται ότι επεκτείνεται και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, ακόμη δε και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη».
Οι Αρχές αναζητούν ακόμη τα όπλα, αλλά και το μαύρο σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία, με τον 44χρονο να ετοιμάζει την απολογία του και τις έρευνες για τον ηθικό αυτουργό να προχωρούν καθημερινά όλο και περισσότερο.
Στο «κάδρο» των ερευνών η ακίνητη περιουσία του τοπογράφου
το κάδρο των ερευνών της αστυνομίας έχει μπει, μεταξύ άλλων, η περιουσία του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη που δολοφονήθηκε στο Ψυχικό. Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του ηθικού αυτουργού, ενώ ο φερόμενος ως φυσικός αυτουργός του εγκλήματος έχει συλληφθεί.
Οι αρχές λοιπόν, εξετάζουν το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων που σχετίζεται με τον τοπογράφο. Αυτό δημιουργεί νέα δεδομένα για τις αρχές. Πιθανόν, να είχε ενοχλήσει επαγγελματικά η επιτυχία του τοπογράφου και κάποιοι να έφτασαν στο σημείο να θέλουν να τον εκδικηθούν. Μάλιστα, στη Μύκονο άνθρωποι που είχαν αγοραπωλησίες με τον τοπογράφο μιλάνε με τα καλύτερα λόγια.
Ο τοπογράφος ξεκίνησε να δουλεύει, όπως λένε οι συνεργάτες του, εντατικά από πολύ νωρίς στην καριέρα του πριν καν δημιουργήσει την οικογένειά του με τα 2 του παιδιά, τα οποία μάλιστα φαίνεται πως θα ακολουθήσουν και τα επαγγελματικά του βήματα και όταν κάποια στιγμή έπεσαν στα χέρια του κάποια λεφτά δεν σκέφτηκε στιγμή να ξεκουραστεί αλλά τα έριξε στη δουλειά του.
Ο άτυχος τοπογράφος είχε στην κατοχή του μεγάλη ακίνητη περιουσία, μία έκταση στη Μύκονο, Ίο, Πάρο, Σύρο, συνολικά πάνω από 18.000 τμ, τουλάχιστον 4 ακίνητα σε Χαλάνδρι και Μαρούσι. Το ένα λέγεται πως το είχε αγοράσει σε καλή τιμή και το πούλησε σε Ιρανό επιχειρηματία που διαμένει στο Ντουμπάι.
Η ακίνητη περιουσία του τοπογράφου που δολοφονήθηκε στο Ψυχικό
Η ακίνητη περιουσία του τοπογράφου ήταν τεράστια, με τις αρχές να εξετάζουν και αν η μεγάλη οικονομική του επιφάνεια είχε οδηγήσει σε μίση, πάθη και έριδες με άλλους επαγγελματίες. Τα προνομιούχα ακίνητα σε νησιά, στη Μύκονο κατά κύριο λόγο, αλλά και στην Αττική είναι βέβαιο πως δεν περνούσαν απαρατήρητα. Στη Μάννα Αζόλιμνου Σύρου είναι το ακίνητο των 1013 τμ, στα Χουλάκια Μυκόνου είναι το 4.992 τμ γεωτεμάχιο και ακόμα 6.328 τμ είναι στο γεωτεμάχιο Αγίου Στεφάνου Μυκονίων. Τέλος, ακόμα 4.006 τμ στο Διακόφτι ή Στρογγυλό Μυκόνου. Στα αθηναϊκά ακίνητα τα 1.548 και 1.420 τμ. γεωτεμαχίου του Μαρουσίου.
Πρόκειται για ακίνητα που βρίσκονται μία ανάσα από την προνομιούχα Κηφισιά και μάλιστα στην σκιά του μεγάρου της Deutsche Telecom Cosmote, και που έχουν ανεκτίμητη τουριστική αξία στα νησιά, αλλά και στην Αθήνα. Περιουσία που θα μπορούσε να έχει προκαλέσει αντιπαραθέσεις με άλλους επαγγελματίες που δεν καλοέβλεπαν την επιτυχία του αρχιτέκτονα.
Παράλληλα, μεγάλα και σοβαρά μελετητικά έργα έπαιρνε το γραφείο του πολιτικού μηχανικού. Όπως αποκαλύπτει η έρευνα του τηλεοπτικού σταθμού Mega, το 2013 δόθηκαν 7.380 ευρώ για το τοπογραφικό Αιγιαλού Ψάθης. Το γραφείο είχε συμμετοχή στη μελέτη 6 γεφυρών στην Αττική προϋπολογισμού περίπου 300.000 ευρώ, με το γραφείο να λαμβάνει αμοιβή γύρω στα 50.000 ευρώ. Η έρευνα φέρει στο φως και μία πολεοδομική άδεια για κατοικία με πισίνα στον Άγιο Στέφανο Μυκόνου.
Τώρα οι Αρχές μελετούν αν σε κάποια από αυτές τις δραστηριότητες μπορεί να αρχίσει να ξετυλίγεται ο «μίτος της Αριάδνης» που θα οδηγήσει στον άνθρωπο που έδωσε την εντολή στον δολοφόνο για το συμβόλαιο θανάτου.
Δύο καταθέσεις ρίχνουν φως στην υπόθεση
Σύμφωνα με το Mega, στη δικογραφία για την υπόθεση υπάρχουν δύο καταθέσεις ατόμων από το προσωπικό και το επαγγελματικό περιβάλλον του 54χρονου τοπογράφου που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στην υπόθεση. Οι καταθέσεις αυτές αφορούν τον ξυλοδαρμό που υπέστη ο τοπογράφος έξω από το σπίτι του, με τα στενά πρόσωπα του 54χρονου να αναφέρουν στην αστυνομία πως θεωρούσαν υπεύθυνο επιχειρηματία της Μυκόνου.
Ο τοπογράφος είχε κόντρα με τον επιχειρηματία για μία δίοδο ανάμεσα στα οικόπεδά τους στον Άγιο Στέφανο Μυκόνου κι εκεί έβλεπε το «κίνητρο» πίσω από τον ξυλοδαρμό του.
Τι θα ισχυριστεί ο 44χρονος κατηγορούμενος
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως κρίσιμο στοιχείο για την υπόθεση είναι η πυρίτιδα που εντοπίστηκε στη ζώνη του 44χρονου συλληφθέντα. Ο 44χρονος αναμένεται να ισχυριστεί πως τα κατάλοιπα πυρίτιδας που εντοπίστηκαν δεν αφορούν εγκληματική ενέργεια, αλλά από ασκήσεις που έκανε σε σκοπευτήριο στα δυτικά προάστια.
Συμπληρώνεται πως πρόκειται να ζητηθεί να συγκριθεί η πυρίτιδα που εντοπίστηκε στη ζώνη του και στις σφαίρες που δέχτηκε ο 54χρονος τοπογράφος. Ως προς τον ηθικό αυτουργό της εκτέλεσης του Παναγιώτη Στάθη, οι Αρχές θα προχωρήσουν σε ανάλυση κλήσεων και συσκευών, ενώ εικάζεται πως ο 44χρονος έχει προσπαθήσει να εξαλείψει τα δεδομένα από το κινητό του τηλέφωνο.