ΕΥΠ- Παρακολουθήσεις: Υπομνήματα από 4 υπόπτους- Κατάθεσαν Βλάχου, Κοντολέων
Τέσσερα πρόσωπα συνολικά έχουν κληθεί ως ύποπτα για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός έχει ήδη στα χέρια του τα υπομνήματα παροχής εξηγήσεων των 4 προσώπων, επιχειρηματιών που εμφανίζονται να μετείχαν στις εταιρείες που έχουν αναφερθεί ως εμπλεκόμενες στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.
Ο κ. Ζήσης μελετά τα υπομνήματα αλλά και τα ευρήματα που συνέλεξε από τον αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησε στα γραφεία της ΕΥΠ, προκειμένου να αποφασίσει σχετικά με τα επόμενα βήματα της έρευνας, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο διεύρυνσης της λίστας των υπόπτων.
Μέχρι σήμερα πάντως, έχουν ληφθεί καταθέσεις από δεκάδες μάρτυρες, ανάμεσα τους και ο στενός συνεργάτης του Μεγάρου Μαξίμου Γρηγόρης Δημητριάδης που απομακρύνθηκε μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, η εισαγγελέας που διετέλεσε υπεύθυνη για την ΕΥΠ κατά τον κρίσιμο χρόνο των καταγγελιών, αλλά και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, που επίσης υπηρετούσε κατά το κρίσιμο για τις υποκλοπές διάστημα ως επικεφαλής.
Σε κατάθεση Βλάχου, Κοντολέων
Και ενώ ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου βρίσκεται πλέον σε κρίσιμο στάδιο ως προς τις διενεργούμενες έρευνες, ήδη σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν του δικηγόρου Γρηγόρη Δημητριάδη που διετέλεσε σε νευραλγική θέση στο Μέγαρο Μαξίμου και εκλήθη ως μάρτυρας από τον αντεισαγγελέα, ως μάρτυρες επίσης έχει κληθεί και έχουν εξεταστεί η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου που διετέλεσε υπεύθυνη για την ΕΥΠ κατά τον κρίσιμο χρόνο των καταγγελιών για παρακολουθήσεις προσώπων, ανάμεσά τους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης και άλλοι.
Επίσης ως μάρτυρας έχει κληθεί από τον αντεισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ ( και αυτός υπηρετούσε κατά το κρίσιμο για τις υποκλοπές διάστημα ως επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών) Παναγιώτης Κοντολέων.
Οι καταθέσεις των κληθέντων ως μαρτύρων μελετώνται από τον αντεισαγγελέα και συσχετίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, με τις εξηγήσεις που έχουν δοθεί από τους πρώτους τέσσερις υπόπτους, αλλά και τα κρίσιμα για την έρευνα ευρήματα που εντόπισε ο αντεισαγγελέας, όταν αιφνιδιαστικά έλεγξε την ΕΥΠ παρουσία δύο πραγματογνωμόνων από τον κατάλογο που διατηρεί το Πρωτοδικείο Αθηνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα του κ. Ζήση δεν αναμένεται πριν το νέο δικαστικό έτος, ενώ θα παραδοθεί στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, με παραγγελία της οποίας αναβαθμίστηκε η έρευνα και ανατέθηκε σε Αρεοπαγίτη αντεισαγγελέα.