Μητέρα Ζακ: “Χαίρομαι που ακούστηκε η λέξη “ένοχοι” για αυτούς τους δολοφόνους”

 Μητέρα Ζακ: “Χαίρομαι που ακούστηκε η λέξη “ένοχοι” για αυτούς τους δολοφόνους”

Για την προκλητικά καθυστερημένη δικαίωση του Ζακ Κωστόπουλου, μετά τον θάνατό του από τον τραμπουκισμό του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη, μίλησε η μητέρα του έξω από το δικαστήριο.

«Ζούμε σε μια χώρα που οι περισσότεροι από εμάς πρέπει να αρκούμαστε σε λίγα. Λίγη Δικαιοσύνη, λίγος μισθός, λίγη υγεία», είπε αρχικά η τραγική μητέρα, αναφερόμενη στην κωλυσιεργία των αρμοδίων.

Δήλωσε ωστόσο ανακούφιση μετά την ετυμηγορία, που τουλάχιστον αποφάσισε την ενοχή των δύο συνεργών στο έγκλημα, με τον μεσίτη να εκτίει ποινή στη φυλακή και τον κοσμηματοπώλη σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου προσθεσε πως «Χαίρομαι πολύ για το γεγονός ότι ακούστηκε η λέξη “ένοχοι” γι’ αυτούς τους δυο δολοφόνους. Στη μνήμη μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού θα είναι για πάντα ένοχοι και δολοφόνοι» σημείωσε.Unmute

Από τη μεριά της, η Άννυ Παπαρρούσου, δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ τόνισε: «Η απόφαση κατά το σκέλος που έκρινε ομόφωνα ενόχους τους κατηγορουμένους ήταν ορθή. Θεωρούμε ότι σφάλει κατά το σκέλος που χορήγησε ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους και σε μια προβληματική νομική βάση, που πιστεύω ότι θα ελεγχθεί για το νομικό της σκέλος από τον Άρειο Πάγο».

Υπενθυμίζεται πως οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, καταδικάστηκαν για τη θανατηφόρα σωματική βλάβη του ακτιβιστή και μετά την αναγνώριση των ελαφρυντικών, τούς επιβλήθηκαν οι εξής ποινές:

Σε έξι χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ομόφωνα ο μεσίτης και σε πέντε χρόνια ο κοσμηματοπώλης. Οι τρεις τακτικοί δικαστές αποφάσισαν τη φυλάκιση του μεσίτη, ενώ κατ’ οίκον έκτιση της ποινής θα κάνει ο κοσμηματοπώλης.

Σχετικά Άρθρα