Δούκας: Να απαντήσει ο Ανδρουλάκης εάν υπάρχει κώλυμα με την υποψηφιότητά μου

 Δούκας: Να απαντήσει ο Ανδρουλάκης εάν υπάρχει κώλυμα με την υποψηφιότητά μου

Άνοιξε τα χαρτιά του ο Χάρης Δούκας αναφορικά με την υποψηφιότητά του ενώ έδωσε απαντήσεις και για το ζήτημα που έχει βγει στο προσκήνιο και αφορά ενδεχόμενο ασυμβίβαστου ανάμεσα στην ιδιότητα του δημάρχου με αυτήν του υποψήφιου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας στο Action 24 και στην εκπομπή “Η Επόμενη Μέρα” με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο, ο Χάρης Δούκας ρωτήθηκε για το άρθρο 36 του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ που (φαίνεται να) βάζει «φωτιά» στις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου.

«Διάβασα κι εγώ σήμερα ότι όσοι έχουν έμμισθη θέση με το κράτος και την αυτοδιοίκηση δεν μπορούν να διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος. Άρα, δεν μπορεί ούτε βουλευτής όπως το διαβάζω», απάντησε αρχικά ο δήμαρχος Αθηναίων ενώ έριξε και ένα… καρφί λέγοντας: «Το Δημαρχείο είναι πιο κοντά στη Χαριλάου Τρικούπη από ό,τι οι Βρυξέλλες».

Συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει «να πάμε τη συζήτηση μπροστά, εγώ κατέθεσα την υποψηφιότητά μου στα όργανα, παρουσία του προέδρου, και νομίζω έγιναν αποδεκτά. Δεν έγινε κάποια ερώτηση. Ήξερα μέχρι τώρα ότι τέτοιου τύπου θέματα τίθενται από την κυβέρνηση, από τον κύριο Μαρινάκη, από τον κύριο Βορίδη. Το άκουσα και από βουλευτές όπως τον κύριο Πολάκη, από άλλα κόμματα όπως τον κύριο Βελόπουλο. Υπάρχει κάποιος που το θέτει στα αλήθεια στο ΠΑΣΟΚ; Αν υπάρχει, πρέπει να απαντήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

Στην ερώτηση εάν το ζήτημα εξεταστεί από την επιτροπή δεοντολογίας, ο Χάρης Δούκας είπε πως δεν το γνωρίζει αυτό και πρόσθεσε. «Είμαι ξεκάθαρος. Έχω καταθέσει την υποψηφιότητά μου και προχωράμε. Από κει και πέρα ας αποφασίσει η επιτροπή και ο πρόεδρος. Εδώ είναι οι ιδέες και η πολιτική, δεν είναι θέματα καταστατικά. Γι’ αυτά πρέπει να συζητήσουμε, οτιδήποτε άλλο πάει πίσω την κουβέντα, το ΠΑΣΟΚ».

Για τις επιθέσεις που έχει δεχθεί, είπε πως δεν έλαβε τη στήριξη που είχε ζητήσει από τους συνυποψηφίους του. «Δεν έχει υπάρξει στήριξη και δεν πρέπει να υπάρχουν ξένες δυνάμεις σε μία εσωκομματική διαδικασία. Να λύσουμε τα εσωτερικά μας προβλήματα με ενότητα, με συνεργασία. Να καταδικάσουμε οποιαδήποτε προσπάθεια παρέμβασης από άλλα κόμματα», πρόσθεσε και ανέφερε χαρακτηριστικά το όνομα του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος είπε πως «είναι δυνατόν να είναι δήμαρχος όλων των Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ». Συνεχίζοντας ανέφερε: «Μα καλά, ο κύριος Μητσοτάκης δεν είναι πρωθυπουργός όλης της χώρας και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Πρέπει να παραιτηθεί δηλαδή; Όταν ακούω με πάθος τον Βορίδη και τον Πλεύρη να λένε ότι “αυτά δεν γίνονται”, όταν ακούω τον Βελόπουλο, να λέει “να κάτσει εκεί που είναι”, όλοι καταλαβαίνουν γιατί με πολεμάνε».

Σε άλλο σημείο της τηλεοπτικής του συνέντευξης, ο δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» την φημολογούμενη (όγδοη στη σειρά) υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου ενώ μιλώντας για τον Μανώλη Χριστοδουλάκη ανέφερε πως έκανε ένα κάλεσμα «ήθους».

«Δεν καταφέραμε να δείξουμε στον κόσμο ότι στο ΠΑΣΟΚ είμαστε μια επιλογή διακυβέρνησης», ανέφερε ο Χάρης Δούκας ενώ παίρνοντας θέση για την εμπλοκή στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο κύκλωμα εκβιασμών ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει «καμία ανοχή στη διαφθορά και τη διαπλοκή».

Σχετικά Άρθρα