Τρίκαλα: Επιδρομή από τριζόνια

 Τρίκαλα: Επιδρομή από τριζόνια

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους των Τρικάλων και γύρω χωριών του κάμπου η πρωτοφανής εμφάνιση τριζονιών, ένα φαινόμενο που τις τελευταίες τρεις μέρες έχει ενταθεί ιδιαίτερα.

Όπως περιγράφει το trikalaola, τα τριζόνια εμφανίζονται κυρίως τη νύχτα σε σημεία που υπάρχει έντονος φωτισμός, ενώ στους δρόμους υπάρχουν αμέτρητα πατημένα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το τοπικό Μέσο, κανείς δεν θυμάται να έχει ξαναεμφανιστεί στο παρελθόν τόσο μεγάλος αριθμός από τριζόνια στην περιοχή. Κάτοικοι κάνουν λόγο επίσης για «κατσαρίδες που πετάνε».

Τρυπώνουν σε χαραμάδες που βρίσκονται κυρίως στο έδαφος, ενώ οι κάτοικοι δεν τολμούν να ανοίξουν παράθυρα καθώς εισβάλουν αμέσως μέσα στα σπίτια.

Ο κόσμος ζητεί να γίνει ψεκασμός για απεντόμωση στα σημεία που παρατηρείται μεγαλύτερη συγκέντρωση αυτών των εντόμων, καθώς φοβάται για τυχόν αρρώστιες ή επιδημίες που μπορεί να μεταφέρουν.

Ενδεικτικά βίντεο και φωτογραφίες παρουσιάζουν την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή από την εμφάνιση των τριζονιών τονίζοντας ότι ανάλογες εικόνες παρατηρούνται σε πάρα πολλά σημεία μέσα στα Τρίκαλα και σε πολλά χωριά του κάμπου, όπως ο Πυργετός.

Για τα ορεινά χωριά δεν υπάρχει ενημέρωση για παρουσία μεγάλου αριθμού τριζονιών. Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων που γνωρίζει το πρόβλημα δεν έχει αποφασιστεί εάν υπάρχει δυνατότητα ψεκασμού ή άλλου τρόπου απομάκρυνσης των ενοχλητικών εντόμων.

Σχετικά Άρθρα