Λέσβος: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στο Μανταμάδο-Εννιά αεροσκάφη και ελικόπτερο κατόρθωσαν να την περιορίσουν

 Λέσβος: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στο Μανταμάδο-Εννιά αεροσκάφη και ελικόπτερο κατόρθωσαν να την περιορίσουν

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στο Μανταμάδο Λέσβου. Καλύτερη είναι η εικόνα από μέτωπο φωτιάς που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα μεταξύ Κάπης και Μανταμάδου, Λέσβου. Η πυρκαγιά είναι χωρίς ενεργό μέτωπο, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν σε μικρές περιμετρικές εστίες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα εναέρια μέσα έκαναν τη διαφορά και κατόρθωσαν να περιορίσουν το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς.

Υπό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που ξέσπασε στις Καμάρες Καλλονής, σε χαμηλή βλάστηση, πάνω στο δρόμο από Καλλονή προς Παράκοιλα.

Η δύσκολη μάχη με τις φλόγες

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Μανταμάδος  Λέσβου. Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος της 12ης ΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα. Ακόμα κινητοποιήθηκαν 9 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ συνδράμουν και εθελοντές.

Επι τόπου έχει σπεύσει  ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης με 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 12ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα.Υπάρχει συνδρομή  από εθελοντές ενώ στην κατάσβεση συμμετέχει  ελικόπτερο και πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου συνδράμει το έργο της Πυρόσβεσης με υδροφόρες, χωματουργικά μηχανήματα και πυροσβεστικά οχήματα. Μέχρι αυτή την ώρα (12:35 ) η φωτιά καεί ανεξέλεγκτη

«Δύσκολη» χαρακτηρίζει την κατάσταση ο πρόεδρος του χωριού Μπάμπης Τζελαϊδής. Αναστατωμένοι οι κάτοικοι, ελπίζουν τα εναέρια μέσα να μπορέσουν να τη θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο, γιατί κοντά υπάρχει το μεγάλο δάσος που ξεκινάει από την Καράβα και πάει στην άλλη πλευρά του νησιού.

Στην περιοχή πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 5 μποφόρ. Οι προβλέψεις είναι για ενισχυμένους βοριάδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο καπνός της φωτιάς φθάνει μέχρι την Καλλονή δημιουργώντας αποπνικτική ατμοσφαιρα.

Σχετικά Άρθρα