Μήνυμα Εμπαπέ κατά της ακροδεξιάς: Να μην παραδώσουμε την χώρα σε αυτούς -Να πάμε να ψηφίσουμε

 Μήνυμα Εμπαπέ κατά της ακροδεξιάς: Να μην παραδώσουμε την χώρα σε αυτούς -Να πάμε να ψηφίσουμε

Θέση εκ νέου πήρε ο Κιλιάν Εμπαπέ για τις γαλλικές εκλογές, καλώντας τους Γάλλους να προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν ώστε να αποτραπεί η άνοδος της Ακροδεξιάς στην εξουσία. Ο αρχηγός της Εθνικής Γαλλίας παραμονή του προημιτελικού με την Πορτογαλία δήλωσε ότι υπάρχει «επείγουσα ανάγκη να ψηφίσουμε μετά τα καταστροφικά αποτελέσματα» του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών, όπου ο Εθνικός Συναγερμός, το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν ήρθε πρώτο.

«Περισσότερο από ποτέ, πρέπει να πάμε και να ψηφίσουμε. Είναι πραγματικά επείγον. Δεν μπορούμε να δώσουμε τη χώρα στα χέρια αυτών των ανθρώπων, είναι πραγματικά επείγον. Είδαμε τα αποτελέσματα, είναι καταστροφικό.»

Υπενθυμίζεται ότι, ο Γάλλος σούπερ σταρ, είχε υπερασπιστεί ανοιχτά τον συμπαίκτη του, Μάρκους Τουράμ, περνώντας ξεκάθαρο μήνυμα κατά της ακροδεξιάς εν μέσω πολιτικής αναταραχής στη Γαλλία, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «τρομερή».

«Μοιράζομαι τις ίδιες αξίες με τον Τουράμ, είμαστε σε μία καθοριστική στιγμή για την ιστορία της χώρας μας. Εμπιστεύομαι όλους τους Γάλλους, κάθε ψήφος έχει αξία. Ελπίζω πως θα συνεχίσουμε να είμαστε υπερήφανοι που θα φοράμε αυτή τη φανέλα. Είμαι απέναντι σε κάθε εξτρεμισμό και απέναντι σε όποιον προσπαθεί να χωρίσει. Δε θα πρέπει να κρυφτούμε, προσκαλώ τους νέους να ψηφίσουν», είχε υποστηρίξει ο αρχηγός των μπλε σε συνέντευξη.

«Είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Και γι’ αυτό θέλω να απευθυνθώ σε όλους τους Γάλλους αλλά και στους νέους. Είμαστε μια γενιά που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Βλέπουμε τους ακραίους να μας χτυπάνε την πόρτα και έχουμε την ευκαιρία να σχηματίσουμε το μέλλον της χώρας μας», ανέφερε ο Εμπαπέ.

«Έχω την ίδια όσον αφορά τη διαφορετικότητα, την ανοχή και τον σεβασμό. Το παιχνίδι με την Αυστρία είναι σημαντικό. Αλλά υπάρχει μια κατάσταση που είναι πιο σημαντική από αυτό. Είμαι απέναντι στις ακραίες απόψεις και στις ιδέες που διχάζουν τους ανθρώπους. Θέλω να είμαι υπερήφανος που εκπροσωπώ τη Γαλλία, δεν θέλω να εκπροσωπώ μια χώρα που δεν ανταποκρίνεται στις αξίες μου, στις αξίες μας».

Σχετικά Άρθρα