Κικίλιας για Ύδρα: Ο εισαγγελέας ζήτησε κατάσχεση του σκάφους

 Κικίλιας για Ύδρα: Ο εισαγγελέας ζήτησε κατάσχεση του σκάφους

Κάποιοι ιδιώτες με φωτοβολίδες-βεγγαλικά κατάφεραν να κάψουν 300 στρέμματα στην Ύδρα, είπε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο OPEN. Σημείωσε πως ο εισαγγελάς ζήτησε να κατασχεθεί το σκάφος εκείνων που προκάλεσαν τη φωτιά στην Ύδρα.

Σε ό,τι αφορά την κατάσβεση της φωτιάς, χρησιμοποιήθηκαν 6 εναέρια μέσα και δύο ομάδες δασοκομάντος.

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά θα οδηγηθούν σε λίγο οι 13 συλληφθέντες για τη φωτιά στην Ύδρα.

Ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης μιλώντας στον ίδιο σταθμό, ανέφερε: «υποστήκαμε μια τεράστια ταλαιπωρία, κινδύνευσε το νησί, η ψυχική οδύνη είναι μεγάλη. Ακόμη και τώρα ο Δήμος καλύπτει το κόστος επιμελητείας των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιτηρούν την πυρκαγιά σε περίπτωση αναζωπυρώσεων».

Ανακοίνωσε πως ο Δήμος καταθέσει μια αίτηση «να παραστούμε, να στηρίξουμε την κατηγορία κατά παντός υπευθύνου». «Σε περίπτωση που η Προανακριτική καταλήξει στην απόδοση κάποιων ευθυνών, ο Δήμος θα ζητήσει τις αποζημιώσεις που δικαιούται και την παραδειγματική τιμωρία ανθρώπων που μέσα σε ένταση ανέμων 7 μποφόρ έριξαν πυροτεχνήματα» επισήμανε.

Σχετικά με τις συνέπειες της φωτιάς στο νησί ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι «είμαστε τυχεροί μέσα στην ατυχία μας γιατί φυσούσε βόρειος άνεμος και η φωτιά παρέμεινε προς τη θάλασσα. Δεν πήγε προς το βουνό στο πευκόφυτο δάσος. Το νησί δεν διαθέτει δασικούς δρόμους και αντιπυρικές ζώνες. Θα είχαμε θρηνήσει θύματα και η καταστροφή θα ήταν μεγάλη. Έχει ταλαιπωρηθεί το νησί από πυρκαγιές στο παρελθόν και έχει θρηνήσει και θύματα».

Σχετικά Άρθρα