Λιμάνι Πειραιά: Με μεγάλη πληρότητα οι αναχωρήσεις των πλοίων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

 Λιμάνι Πειραιά: Με μεγάλη πληρότητα οι αναχωρήσεις των πλοίων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Aυξημένη κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά με αποτέλεσμα στους δρόμους γύρω από το λιμάνι να υπάρχει αυξημένη κίνηση. Τα πλοία έχουν μεγάλη πληρότητα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Σύμφωνα με το Λιμενικό μόνο σήμερα θα φύγουν γεμάτα από το λιμάνι του Πειραιά 25 πλοία με προορισμό κάποιο νησί.

Οι 5 προορισμοί με μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από τον Πειραιά: Σκιάθος, Κύθηρα, Ικαρία, Μήλος και Μυτιλήνη ενώ από τη Θεσσαλονίκη είναι: Σαντορίνη, Λήμνος, Κως, Μύκονος και Πάρος.

Πάντως σε ό,τι αφορά τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών, οι Κυκλάδες εξακολουθούν να αποτελούν αγαπημένο προορισμό των Ελλήνων, ιδίως των νεότερων ηλικιών. Επίσης, οι προορισμοί όπως το Ηράκλειο, τα Χανιά και η Ρόδος παραμένουν πάντα σε υψηλό επίπεδο, αλλά τείνουν να παρουσιάζουν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Μάλιστα για σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου η μέση πληρότητα αγγίζει το 95% από τη βάση της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για προορισμούς εσωτερικού.

Στους προορισμούς του εξωτερικού από τη βάση της Αθήνας παρατηρείται μια αυξανόμενη τάση για ταξίδια σε εναλλακτικούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς ή προορισμούς που ευνοούν σύντομα road trip στις γύρω περιοχές, όπως είναι η Μασσαλία, η Μαγιόρκα, το Μπορντό, αλλά και η Κωνσταντινούπολη, ενώ οι Θεσσαλονικείς φαίνεται να επιλέγουν πιο δημοφιλείς προορισμούς, όπως είναι η Ρώμη, το Βερολίνο, η Βαρκελώνη κτλ.

Σχετικά Άρθρα