Δολοφονία Βασιλικής:Κυνικός ο δράστης, ποιος είναι, τι είπε στην ομολογία -Το 2017 βίασε 14χρονη

 Δολοφονία Βασιλικής:Κυνικός ο δράστης, ποιος είναι, τι είπε στην ομολογία -Το 2017 βίασε 14χρονη

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία της 11χρονης που είχε εξαφανιστεί από χθες από την περιοχή Μυρτιά στον Πύργο και βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας δολοφονημένη σε αγροτική περιοχή στο Καταράχι Ηλείας κοντά στα Λεχαινά. Το παιδί βρέθηκε δολοφονημένο με τραύμα στο λαιμό σε ένα χωράφι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης, εξάδελφος και κουμπάρος της μητέρας της, σκότωσε την ανήλικη με κατσαβίδι.

Το άψυχο σώμα της ανήλικης εντοπίστηκε στις 15:45 της Δευτέρας.

Η εξαφάνιση της 11χρονης είχε δηλωθεί από τη μητέρα της και είχε εκδοθεί amber alert. 

Κυνικός ο 37χρονος στην ομολογία του – Ποιος είναι

Ψυχρός, κυνικός και χωρίς να δίνει λεπτομέρειες ο 37χρονος παλιός γνώριμος των αρχών που είχε συλληφθεί για βιασμό ανηλίκου το 2017, ομολόγησε τη δολοφονία της. Ομολόγησε, ότι είναι ο άνθρωπος που το βράδυ της Κυριακής, άρπαξε, κατακρεούργησε και πέταξε στα χωράφια της Ηλείας την 11χρονη Βασιλική. «Την πήγα στο χωράφι και τη σκότωσα με κατσαβίδι» είπε χαρακτηριστικά κατά την ομολογία του.

Ο δολοφόνος που ανήκει στο στενό οικογενειακό περιβάλλον, ως θείος και κουμπάρος, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των αρχών, δεν θέλησε να δώσει το κίνητρο της κτηνώδους αυτής πράξης.

Όμως όπως φαίνεται άρπαξε με ένα μαύρο αυτοκίνητο το κοριτσάκι για να το βιάσει και όταν αυτό αντιστάθηκε και φοβήθηκε ότι θα τον «καρφώσει» στους γονείς της, το έσφαξε και το πέταξε σε αγροτική περιοχή στη θέση Καταράχι.

Ο ιατροδικαστής που μετέβη στο σημείο θα δώσει απαντήσεις για το τι ακριβώς συνέβη, αν το παιδί έπεσε θύμα βιασμού και πως ακριβώς στήθηκε το σκηνικό του θανάτου. 

Για την υπόθεση η αστυνομία ανακοίνωσε: 

«Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης εξαφάνισης 11χρονης στην Ηλεία, συνελήφθη ένας 37χρονος άνδρας, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της ανήλικης. Η σορός της ανήλικης εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σε αγροτική περιοχή στο Καταράχι Ηλείας».

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η οικογένεια της 11χρονης Βασιλικής το βράδυ της Κυριακής είχε πάει επίσκεψη στο σπίτι του 37χρονου κουμπάρου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η 11χρονη του είχε πει: «Το αυτοκίνητό σου, θείε, είναι πολύ βρώμικο, θέλει πλύσιμο, άμα θες να στο πλύνω».

Μετά την επίσκεψη, ο δράστης βγήκε από το σπίτι, βρήκε το παιδί στον δρόμο, το έβαλε στο αυτοκίνητο και φαίνεται να την πήγε στο χωράφι, όπου βρέθηκε νεκρή.

Η μητέρα της 11χρονης ενημερώθηκε από τα κανάλια

Αίσθηση και πολλά ερωτήματα έχει δημιουργήσει η στάση της ΕΛΑΣ απέναντι στην οικογένεια της 11χρονης, καθώς η μητέρα του παιδιού ενημερώθηκε για τη δολοφονία από τα ΜΜΕ. «Είμαι 4 ώρες και δεν μου έχουν πει τίποτα. Δεν ξέρω αν είναι το παιδί μου» έλεγε και ζητούσε πληροφορίες σε ζωντανή σύνδεση από τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος του Mega μίλησε σε ζωντανή σύνδεση με τη μητέρα της 11χρονης, η οποία δεν είχε ενημέρωση για τη δολοφονία. «Έχουμε τη μητέρα του κοριτσιού στο τηλέφωνο που από το πρωί ψάχνει το παιδί της. Καλησπέρα, τι να σας πω, τι έχει γίνει, τι μαθαίνετε;» ρώτησε ο Νίκος Ευαγγελάτος.

«Μου είπαν βρήκαν ένα κοριτσάκι στο χωράφι χτυπημένο. Δεν ξέρω όμως αν είναι το παιδί μου νεκρό. Είμαι στην αστυνομία εδώ και τέσσερις ώρες. Κύριε Ευαγγελάτο πείτε μου γρήγορα γιατί το κινητό κλείνει από μπαταρία…» ήταν η δραματική αναφορά της μητέρας. «Ακόμα δεν μας έχουν πει τίποτα., Είμαι 4 ώρες και δεν μου έχουν πει τίποτα. Δεν ξέρω αν είναι το παιδί μου» σημείωσε η μητέρα.

Αντίστοιχη δραματική έκκληση έκανε μιλώντας και στο «Πρώτο Θέμα»: «Είμαι στην Αστυνομία, με έχουν φωνάξει, αλλά δεν μας έχουν δώσει στοιχεία. Τώρα έμαθα ότι κάτι έχει βρεθεί, δεν ξέρω αν είναι ζωντανή. Βλέπω πολλούς αστυνομικούς αλλά δεν μου λένε κάτι».

Η ΕΛΑΣ από νωρίς το απόγευμα όχι μόνο είχε φροντίσει να ενημερώσει τα ΜΜΕ για το γεγονός ότι η 11χρονη βρέθηκε νεκρή, ταυτοποιώντας το παιδί, αλλά είχε δώσει πληροφορίες και για τον δράστη. Ωστόσο, δεν ενδιαφέρθηκε να ενημερώσει την οικογένεια που έβγαινε απελπισμένη στα κανάλια για να μάθει αν ζει το παιδί της.

Συνελήφθη το 2017 για βιασμό 14χρονης – Γιατί αφέθηκε ελεύθερη

Με περιοριστικούς όρους ήταν ελεύθερος ο 37χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος της Βασιλικής στη Μυρτιά Ηλείας. Ο δολοφόνος είχε συλληφθεί το 2017 με την κατηγορία του βιασμού ενός 14χρονου κοριτσιού.

Το 2020, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό από το δικαστήριο στη Ζάκυνθο, αλλά είχε γίνει δεκτό το αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στο Εφετείο. Έτσι, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ανάμεσα στους οποίους ήταν να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. 

Με την αναστολή της ποινής, ο 37χρονος δολοφόνος δεν μπήκε ποτέ στη φυλακή. 

Έτσι, το βράδυ της Κυριακής, έχοντας παραμείνει ουσιαστικά ατιμώρητος για τον βιασμό ενός 14χρονου παιδιού, σκότωσε την 11χρονη Βασιλική, παιδί της εξαδέλφης του. 

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής. Έντεκα λεπτά μετά τις 21:00, η μικρή Βασιλική, φεύγει από το σπίτι της στη Μυρτιά Ηλείας για να πάει στον παππού της.

Μια κάμερα, καταγράφει ένα μαύρο αυτοκίνητο που όπως αποδεικνύεται ανήκει στον θείο της να σταματάει με αναμμένα alarm και το κοριτσάκι να επιβιβάζεται με τη θέληση του.

Προφανώς μπήκε στο όχημα γιατί αναγνώρισε τον θείο της που του είχε εμπιστοσύνη. Σε αυτό το σημείο ξεκινάει το θρίλερ. Όπως όλα δείχνουν, ο 37χρονος, μετέφερε το παιδί σε αγροτική περιοχή και προσπάθησε να το βιάσει.

Η μικρή αντιστάθηκε, πάλεψε και όταν όπως λένε οι πληροφορίες, ο 37χρονος κατάλαβε ότι θα μιλήσει και θα τον «δώσει» στους γονείς της, με ένα κατσαβίδι την κατακρεούργησε στο λαιμό.

Στη συνέχεια, παράτησε το άψυχο κορμάκι της μικρής και εξαφανίσθηκε.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας με οδηγό το βίντεο κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν τις κινήσεις του, να τον προσαγάγουν και να τον κάνουν να ομολογήσει.

Αυτός είναι που υπέδειξε το σημείο που παρέσυρε και δολοφόνησε τη μικρή, χωρίς όμως να δίνει τους λόγους που το έκανε. 

Σχετικά Άρθρα