Φον ντερ Λάιεν:Ψήφος για ισχυρή Ευρώπη -Τιμωρήθηκαν δεξιοί και αριστεροί εξτρεμιστές

 Φον ντερ Λάιεν:Ψήφος για ισχυρή Ευρώπη -Τιμωρήθηκαν δεξιοί και αριστεροί εξτρεμιστές

Η πρόεδρός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υποψήφια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την προεδρία της Κομισιόν, απευθύνθηκε από τις Βρυξέλλες και εκδήλωση του ΕΛΚ στο CDU στη Γερμανία μετά την ανακοίνωση των προβλέψεων που φέρνουν τους χριστιανοδημοκράτες πρώτο κόμμα.

Τόνισε ότι οι πολίτες τιμώρησαν εξτρεμιστές από αριστερά και δεξιά και έκανε λόγο για ξεκάθαρη ψήφο για μία ισχυρή Ευρώπη για την ασφάλεια, την ανταγωνιστικότητα και την δημοκρατία. Σημείωσε ότι σήμερα είναι γιορτή, αλλά από αύριο η δουλειά συνεχίζεται υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να συνεχιστούν οι εργασίες για μια ισχυρή και αποτελεσματική Ευρώπη.

Την ίδια ώρα, το γερμανικό SPD δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα επανεκλέξει την τρέχουσα Πρόεδρο της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μόνο εάν αποστασιοποιηθεί από την ακροδεξιά. «Η φον ντερ Λάιεν έχει ξεκάθαρα την υποστήριξή μας ως Πρόεδρος της Επιτροπής εάν κάνει μια σαφή δήλωση τις επόμενες εβδομάδες – κατά προτίμηση τις επόμενες ώρες – για το αν υπολογίζει στην έγκριση των δεξιών εξτρεμιστών και των δεξιών λαϊκιστών στο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», είπε η Esken κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ARD.

«Το να εξαρτηθεί η προεδρία της από την έγκριση των δεξιών λαϊκιστών και των δεξιών εξτρεμιστών δεν είναι δυνατό. Δεν θα το δεχόμασταν αυτό», πρόσθεσε.

Αν και το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα της φον ντερ Λάιεν αναμένεται να γίνει η μεγαλύτερη ενιαία ομάδα στο Κοινοβούλιο μετά τις εκλογές, η εξασφάλιση μιας δεύτερης θητείας μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη για τη σημερινό Πρόεδρο της Επιτροπής.

Σχετικά Άρθρα