Εξαφάνιση Μόσλεϊ: Όλα τα νέα στοιχεία και πού μετατοπίζονται οι έρευνες (vid)

 Εξαφάνιση Μόσλεϊ: Όλα τα νέα στοιχεία και πού μετατοπίζονται οι έρευνες (vid)

Εντείονται οι έρευνες στη Σύμη για την εξαφάνιση του βρετανού παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, . Μάλιστα ανώτατα στελέχη που συμμετέχουν στις έρευνες μιλούν για υπόθεση που δεν έχουν συναντήσει ξανά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

«Γίνεται μια μεγάλη επιχείρηση. Άνθρωποι περιμένουν το Ferry για να φύγουν από εδώ από τη Ρόδο, να πάνε να ψάξουν τον διάσημο Βρετανό, μια πολυαγαπημένη τηλεοπτική προσωπικότητα. Πολύ δημοφιλής στους τηλεθεατές του BBC», μεταδίδει από το νησί ο ανταποκριτής του βρετανικού δικτύου, Joe Inwood.

  • Τα ίχνη του 68χρονου αγνοούνται από την Τετάρτη, με τις επίγειες και εναέριες έρευνες να επεκτείνονται πλέον σε όλο το νησί, αφού δεν απέφερε αποτέλεσμα η σάρωση της ευρύτερης περιοχής της παραλίας Άγιος Νικόλαος.

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤNews βρίσκονται οι κάμερες ασφαλείας στην παραλιακή ζώνη του χωριού Πέδι. Πλέον, οι έρευνες στρέφονται και σε δύσβατη περιοχή στην παραλία της Αγίας Μαρίνας.

  • Το φως της δημοσιότητας είδε φωτογραφία και βίντεο ντοκουμέντο που απεικονίζει τον ίδιο να βρίσκεται σε αστικό περιβάλλον.

Σημειώνεται πως οι εικόνες προέρχονται από κάμερα ασφαλείας και η λήψη της έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Αστυνομικές πηγές λένε ότι τα βίντεο που τον απεικονίζουν να περπατάει στο Πέδι δεν ανατρέπουν το βασικό σενάριο των Αρχών που είναι το ατύχημα. Η διαφορά σε σχέση με ένα 24ωρο νωρίτερα είναι ότι μετατοπίζεται η έρευνα σε άλλο σημείο, το οποίο είναι βραχώδες και δύσβατο. Το πιθανότερο είναι ο Βρετανός να μην επέλεξε να πάρει το λεωφορείο για να πάει από το Πέδι στον Γιαλό αλλά να επέλεξε να πάει με τα πόδια, σε μία ώρα που το θερμόμετρο στο νησί έγραφε περίπου 36 βαθμούς κελσίου. Στις βραχώδεις περιοχές η θερμοκρασία ανεβαίνει ακόμα περισσότερο κατά τις μεσημεριανές ώρες. Ένα σενάριο είναι να υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του και να επέλεξε να περπατήσει περισσότερο απ’ ότι αρχικά είχε υπολογίσει φεύγοντας από την παραλία του Αγίου Νικολάου.

Σχετικά Άρθρα