Ευρωεκλογές/ΣΥΡΙΖΑ: Το μεγάλο ερώτημα- Θα αποδώσει καρπούς το αρχηγικό μείγμα Κασσελάκη στην προεκλογική εκστρατεία;

 Ευρωεκλογές/ΣΥΡΙΖΑ: Το μεγάλο ερώτημα- Θα αποδώσει καρπούς το αρχηγικό μείγμα Κασσελάκη στην προεκλογική εκστρατεία;

Ίσως για πρώτη φορα η προεκλογική εκστρατεία ενός κόμματος είχε τόσο έντονο…”αρχηγικό” μείγμα. Ο λόγος για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον  Στέφανο κασσελη, ο οποίος σε μια ίσως και πάλι ανορθόδοξη στρατηγική-τακτική ξεκίνησε προβάλλοντας τις βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα μείζονα κοινωνικά ζητήματα (ακρίβεια, φορολογία κ.α ) περιοδεύοντας με βαν και φουσκωτά την ηπειρωτική και νησιωτική χώρα για να καταλήξει στην τελευταία προεκλογική εβδομάδα να δώσει στη δημοσιότητα ένα αμφιλεγόμενο ποθεν εσχες κάτω από την πίεση της ΝΔ, αναγνωρίζοντας παράλληλα λάθη του και με έντονη αυτοκριτική διάθεση.

Το αυριανό αποτέλεσμα της κάλπης θα δείξει κατά πόσο η προεκλογική καμπάνια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αποδώσει καρπούς, με την Κουμουνδούρου να αισιοδοξεί ότι ο στόχος του 20% είναι εφικτός, αρκεί να υπάρχει υψηλό ποσοστό συμμετοχής και συσπείρωση της εκλογικής βάσης του κόμματος, γεγονός πάντως αμφίβολο μετά τη διάσπαση και με δεδομένο ότι στις ευρωεκλογές κατεβαίνουν η Νέα Αριστερά, το ΜέΡΑ25, ο Κόσμος και η Πλεύση Ελευθερίας, τέσσερα κόμματα δηλαδή που η εκλογική τους βάση προέρχεται από τη μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ του 2015 και του 2019.

Ουσιαστικα το ποσοστό  του ΣΥΡΙΖΑ θα κρίνει τον συσχετισμό δυνάμεων στο πολιτικό σκηνικό, αλλά και το μέλλον του Στέφανου Κασελάκη και του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα ποσοστό άνω του 17-18% θα επιβεβαιώσει την κυριαρχία Κασσελάκη στο κόμμα και στη κεντροαριστερά και θα εξαλείψει τις υπάρχουσες εσωτερικές αντιθέσεις με αφορμή την ηγεσία του, ενώ ένα ποσοστό κάτω από 16% θα ανοίξει τον…ασκό της εσωστρέφειας ενόψει του Καταστατικού  Συνεδρίου το φθινόπωρο  με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ  να είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί και να τα αλλάξει όλα, αλλά και να ηγηθεί του κόμματος στις εθνικές εκλογές.

Τα καταστροφικά αποτελέσματα για τη χώρα και τους πολίτες από τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη τα τελευταία πέντε χρόνια καταδεικνύει σε νέο βίντεο που παρουσιάζει ο iSYRIZA με τίτλο:

  • “Σε νοιάζει; Δώσε τέλος στην αλαζονεία τους!” και καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στις ευρωεκλογές της Κυριακής προκειμένου να δώσουν τέλος στην αλαζονεία των κυβερνώντων και να επιστρέψει η αξιοπρέπεια και η ελπίδα στη χώρα.

Συγκεκριμένα στο βίντεο περιγράφονται οι δυσμενείς συνέπειες για τη ζωή των πολιτών της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ και αναφέρεται:

“ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ;  Να είσαι πρώτος στις ώρες δουλειάς και τελευταίος στις αμοιβές στην Ευρώπη;  
Να κερδοσκοπούν με την υγεία σου;  Να κλείνουν το δρόμο της μόρφωσης στα παιδιά σου;
Να «μπαζώνουν» τη δικαιοσύνη ακόμα και για τους αδικοχαμένους στα Τέμπη; …Και να σε κοροϊδεύουν ότι όλα πάνε καλά;

ΑΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ…  Δώσε τέλος στην αλαζονεία τους
Στις 9 Ιουνίου ψηφίζουμε  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.”.

  • Στην τελευταία προεκλογική του ομιλία στην Πάτρα ο Στέφανος Κασσελάκης, περιέγραψε την κατάσταση της οικονομίας και την καθημερινότητα που βιώνουν οι πολίτες με μελανά χρώματα και μίλησε εκ νέου για “βρόμικο” και “σάπιο” σύστημα και κάλεσε τους πολίτες την Κυριακή να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ γιατί μετά δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία.

Ζήτησε επίσης τις ώρες που απομένουν ως την κάλπη ο καθένας να πείσει τον περίγυρό του ότι “υπάρχει εναλλακτική λύση, με μία μεγάλη προοδευτική παράταξη η οποία θα αρχίζει να χτίζεται την Κυριακή μέσα από την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ” και μιλώντας για προσωπικό και συλλογικό στοίχημα είπε πως ο μόνος λόγος που βρίσκεται στη χώρα είναι “Για τη συλλογική μας ευτυχία” και “Γιατί θέλω να προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να συντρίψω αυτό το σάπιο σύστημα”.

Με αφορμή το θέμα του πόθεν έσχες, καλέσε εκ νέου τον πρωθυπουργό να ανοίξει την ηλεκτρονική πλατφόρμα “να πάμε να καταθέσουμε και οι δύο τα πόθεν έσχες μας για το 2023”  και αναφερόμενος στην παράταση των τριών μηνών ρώτησε “τι φοβάται;” και μάλιστα έκανε και σύγκριση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Άκη Τσοχατζόπουλο. “Η απάντηση του Πρωθυπουργού,  είπε, ήταν πως το δικό μου πόθεν έσχες ελέγχεται 20 χρόνια. Να δείτε πόσα χρόνια ελεγχόταν το πόθεν έσχες του Τσοχατζόπουλου σε αυτό το κράτος, που έβλεπε τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και τους δικαιολογούσε σαν… λογαριασμούς τηλεφώνου”.

Ο κ. Κασσελάκης έκανε λόγο για παιχνίδι του Μαξίμου σε βάρος του στην περίπτωση του πόθεν έσχες του, και συγκεκριμένα κατηγόρησε το πρωθυπουργικό γραφείο για λάσπη εναντίον του μέσα από το “πληρωμένο πιστόλι” του, το Πρώτο θέμα και τόνισε “Λάσπη πάνω σ’ έναν έντιμο άνθρωπο, που έχει δουλέψει, έχει φορολογηθεί και για το τελευταίο του δολάριο στις ΗΠΑ και δεν έχει αγγίξει από το δημόσιο ούτε ένα ευρώ”.

Αναφερόμενος στην Πάτρα στο Γέρο της Δημοκρατίας και τον Ανδρέα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άδραξε την ευκαιρία για νέα επίθεση στο Νίκο Ανδρουλάκη λέγοντας “Μια και ανέφερα τον Ανένδοτο, επιτρέψτε μου να αναφέρω και το ανέκδοτο. Έναν αρχηγό προοδευτικού κόμματος με τεράστια Ιστορία, που τον παρακολουθεί η ΕΥΠ και αντί να τα κάνει άνω κάτω όλα, δεν βγάζει άχνα. Φανταστείτε τον Ανδρέα Παπανδρέου στη θέση του κ. Ανδρουλάκη. Θα είχε ρίξει τη Δεξιά σε μία μέρα. Αντί γι’ αυτό, πέφτει ο ίδιος”, ωστόσο επισήμανε “υπάρχει ισχυρή προοδευτική πρόταση που αγωνίζεται, που ιδρώνει τη φανέλα, που κάνει τον φαινομενικά παντοδύναμο Μητσοτάκη να ιδρώνει κι εκείνος. Γιατί δεν τον αφήνουμε σε χλωρό κλαρί. Γιατί δεν τον αφήνω σε χλωρό κλαρί”.

  • Σε σκληρή γλώσσα επίσης ανέφερε μεταξύ άλλων για την κυβέρνηση Μητσοτάκη “Την ώρα που αυτοί γεμίζουν με σπιτάκια την προσωπική τους Monopoly, ο ελληνικός λαός μετράει έναν μισθό και του φτάνει για μισό μήνα” καθώς “Η χώρα έχει μετατραπεί σε Ελ Ντοράντο των κερδοσκόπων”

Εν κατακλείδι υπογράμμισε ότι η ψήφος την Κυριακή είναι “καθοριστική” για να σπάσει ο φόβος που καλλιεργεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ζητώντας από τους πολίτες την Κυριακή να στείλουν “μήνυμα αξιοπρέπειας”, διότι αν αυτό δεν εκφραστεί μαζικά τώρα, “άλλη ευκαιρία δεν υπάρχει. Γιατί τα επόμενα τρία χρόνια δεν υπάρχουν άλλες εκλογές.Και χειρότερη από μία ΝΔ με αλαζονεία θα είναι μία ΝΔ με ακόμα μεγαλύτερη αλαζονεία. Που στο 41% που πήρε πέρσι, θα αθροίζει το 33% που θέλει τώρα. Και από αυτό το άθροισμα θα είναι έξω οι δικές σας ζωές”.

Σχετικά Άρθρα