Σύμη/Ανατροπή στην εξαφάνιση Μόσλεϊ -Εικόνες ντοκουμέντο του παρουσιαστή σε διαφορετικό σημείο από τις έρευνες -Μαρτυρία “κλειδί”

 Σύμη/Ανατροπή στην εξαφάνιση Μόσλεϊ -Εικόνες ντοκουμέντο του παρουσιαστή σε διαφορετικό σημείο από τις έρευνες -Μαρτυρία “κλειδί”

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης του παρουσιαστή του BBC Μόσλεϊ που αγνοείται στη Σύμη από την Τετάρτη (05/06) καθώς στη δημοσιότητα ήρθαν φωτογραφίες ντοκουμέντο στις οποίες φαίνεται να κρατά μια ομπρέλα και να περπατά σε κατοικημένη περιοχή. Στις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε το Mega, ο παρουσιαστής φαίνεται να έχει περάσει από το επικίνδυνο μονοπάτι και τα σπίτια και να περπατά στον κεντρικό δρόμο του χωριού Πέδι, αρκετά πιο μακριά από το μέρος όπου οι Αρχές ερευνούν και εκτιμούν πως εξαφανίστηκε. Ωστόσο, από εκεί και πέρα χάθηκαν τα ίχνη του.

Η ανατροπή αυτή στην υπόθεση αποδεικνύει πως ο Βρετανός ήταν (και ίσως είναι ακόμα) ζωντανός αρκετές ώρες αφότου οι Αρχές εκτιμούν πως εξαφανίστηκε. Μάλιστα, ο Μόσλεϊ δεν είχε μαζί του το κινητό του κάτι που δείχνει πως η εξαφάνισή του ίσως να μην ήταν και τόσο τυχαία.

Η μαρτυρία – “κλειδί” ενός κατοίκου

Οι φωτογραφίες έρχονται μάλλον να επιβεβαιώσουν την μαρτυρία “κλειδί” κατοίκου, που είναι από χθες γνωστή, ότι είδε τον Βρετανό παρουσιαστή να περιμένει σε μια στάση λεωφορείου. Μια μαρτυρία κατοίκου του Σύμης θέλει τον 67χρονο να έφτασε με ασφάλεια στο Πέδι και από εκεί να προσπάθησε να κατευθυνθεί με λεωφορείο προς τον Γυαλό όπου βρίσκεται το σπίτι που μένουν με τη γυναίκα του. Ειδικότερα, ο κάτοικος, που έδωσε και κατάθεση στις Αρχές, υποστήριξε ότι είδε τον 67χρονο να περιμένει στη στάση του λεωφορείου, στο Πέδι, στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Άγνωστο, όμως, παραμένει αν ο αγνοούμενος επιβιβάστηκε στο λεωφορείο και αν τελικά επιβιβάστηκε σε ποια στάση κατέβηκε. «Αν θεωρήσουμε πως έφυγε από τον Άγιο Νικόλαο στη 13.30 έκανε μισή ώρα να φτάσει μέχρι το Πέδι. Η διαδρομή είναι βατή, είναι βατό μονοπάτι. Αρκετοί ηλικιωμένοι και ξένοι την κάνουν. Είναι επικίνδυνη μόνο αν πας κοντά στα βράχια» είπε. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δόθηκαν εντολές και οδηγίες στους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται με σκάφη στην ευρύτερη περιοχή, είτε κάνουν τοπικές διαδρομές είτε απλώς μεταβαίνουν, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Οι έρευνες το μεσημέρι της Παρασκευής (07/06) επικέντρωναν στο σημείο στην δυτική πλευρά της Σύμης, διότι υπήρχε μία πληροφορία η οποία ωστόσο διαψεύστηκε – ότι δηλαδή βρέθηκε ένα πτώμα στην περιοχή, κάτι που εντέλει δεν ισχύει.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο γνωστός διατροφολόγος έφτασε στην Ελλάδα μαζί με την σύζυγό του την Δευτέρα και μετέβησαν την Τρίτη στην Σύμη, για να φιλοξενηθούν από φιλικό τους ζευγάρι το οποίο έχει σπίτι στο νησί.

Μαζί με ένα ακόμα ζευγάρι από την Βρετανία το πρωί της Τετάρτης πήγαν με θαλάσσιο ταξί στην παραλία του Αγίου Νικολάου.

Ο αγνοούμενος, 13:30 αποφάσισε να επιστρέψει με τα πόδια, καθώς είχε κουραστεί στην παραλία. Οι υπόλοιποι γύρισαν με το θαλάσσιο ταξί το απόγευμα. Τότε, διαπίστωσαν ότι ο 68χρονος δεν ήταν στο σπίτι και άρχισαν να τον αναζητούν.

Ο ίδιος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο Ηνωμένο Βασίλειο. Γνωστός όχι μόνο για τις εκπομπές και τα ντοκιμαντέρ του, αλλά και για την ανακάλυψη της διαλειμματικής νηστείας 5:2, αρκετά διαδεδομένης στη Βρετανία. 

Τι μεταδίδει το BBC

«Δύτες συνδράμουν στις συνεχιζόμενες έρευνες αναζήτησης του Βρετανού παρουσιαστή και διατροφολόγου Μόσλεϊ, ο οποίος αγνοείται ενώ έκανε τις διακοπές του στο νησί της Σύμης, στην Ελλάδα» αναφέρει ρεπορτάζ του BBC.

Όπως αναφέρει ο Βρετανικός ιστότοπος, ο άνδρας είχε ξεκινήσει για έναν περίπατο στο κέντρο του νησιού.

Η τοπική αστυνομία διέκοψε την επιχείρηση αργά τo βράδυ της Πέμπτης (6/6), ωστόσο την συνέχισε το πρωί της Παρασκευής με ενισχύσεις.

Η επιχείρηση επικεντρώνεται στην περιοχή Πέδι της Σύμης, αφού μια γυναίκα είπε ότι τον είδε εκεί την Τετάρτη (5/6), δήλωσε στο BBC News ο αντιδήμαρχος του νησιού Ηλίας Χάσκας.

Λαμβάνοντας μέρος στην έρευνα, ο ίδιος είπε ότι «έχουν ψάξει παντού» και τώρα θα έχουν «δύτες που θα ψάξουν στο νερό» με τη βοήθεια του Λιμενικού Σώματος.

Σύμη: Αγνοείται επί δύο ημέρες ο παρουσιαστής του BBC Michael Mosley – Τι έδειξε υλικό από κάμερα — Το ΕΡΤNews στο σημείο

Σχετικά Άρθρα