Κασσελάκης: Προσωπικοί τόνοι, επίθεση σε κυβέρνηση, μάχη για συσπείρωση- Τελευταία ομιλία στην Πάτρα

 Κασσελάκης: Προσωπικοί τόνοι, επίθεση σε κυβέρνηση, μάχη για συσπείρωση- Τελευταία ομιλία στην Πάτρα

Με τη ομιλία του απόψε στην Πάτρα ολοκληρώνει την προεκλογική εκστρατεία ο Στέφανος Κασσελάκης αισιοδοξώντας αφενός ότι η αποχή δεν θα επηρεάσει σημαντικά τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και αφετέρου το ποσοστό του κόμματος θα είναι τέτοιο ώστε όχι μόνο να επιβεβαιώσει την ηγεσία του αλλά και να μπορεί τη επόμενη μέρα των ευρωεκλογών να μιλήσει για μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία προεκλογική εβδομάδα έδωσε επιπλέον προσωπικό τόνο στην ούτως ή άλλως “αρχηγική” καμπάνια , επιδιώκοντας μέσα από τη δήλωση πόθεν έσχες και όχι μόνο να αναδείξει εαυτόν ως το μοναδικό αντίπαλο δέος απέναντι στον ανάλγητο Κυριάκο Μητσοτάκη, που ηγείται ενός διεφθαρμένου “καθεστώτος”.

Στη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην πλατείας Συντάγματος, παρόντος του πρώην  πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο Στέφανος Κασσελάκης, εμφανίστηκε και πάλι με αυτοκριτική διάθεση λέγοντας πως αν και δεν είναι τέλειος, είναι “καθαρός” και “διάφανος”, τονίζοντας “στηρίξτε με αν θέλετε να αντέξω”, απέναντι στο “βρώμικο σύστημα” του κ.  Μητσοτάκη.

“Εγώ δεν είμαι Ανδρουλάκης, δεν με κρατάει κανείς” είπε ακόμη, υπονοώντας ότι τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ “τον κρατάει” ο πρωθυπουργός με τις υποκλοπές, αναφέρθηκε στην προσωπική του διαδρομή και την είσοδό του στην πολιτική χωρίς όμως πολιτικούς υπολογισμούς, αναγνώρισε την ευκαιρία που του έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε από την Δευτέρα να διαμορφωθεί μια “αδιαμφισβήτητη” ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση που θα εκφράσει τους πολίτες από την Αριστερά ως την Κεντροαριστερά και το Δημοκρατικό Κέντρο, αλλά και για να δοθεί ένα “ηχηρό χαστούκι” στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. “Αν αυτά τα δύο συμβούν την Κυριακή τη Δευτέρα “όλα θα είναι αλλιώς” είπε χαρακτηριστικά και “θα μπει φρένο στην αλαζονεία του 41%.”.

  • Να σημειωθεί ότι η παρουσία Τσίπρα στη συγκέντρωση θεωρείται ότι έστειλε μήνυμα συσπείρωσης και όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  πήρε τηλέφωνο τον πρώην πρωθυπουργό για να τον καλέσει στη  συγκέντρωση και εκείνος τον αποστόμωσε, λέγοντάς του “πώς είναι δυνατόν να λείπω;” με τον κόσμο να καταχειροκροτεί. “Ακριβώς. Πώς είναι δυνατόν να λείπει η καρδιά από τη θέση της” τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Πάντως οι δηλώσεις του Θανάση Οικονόμου που μίλησε για “συναλλαγές” στην επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής  επί ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο κόμμα και είναι χαρακτηριστικό το άρθρο του Θανάση Καρτερού στην εφημερίδα “Αυγή” στο οποίο τονίζει γενικότερα πως το πόθεν έσχες του Αλέξη Τσίπρα είναι το πολιτικό του κεφάλαιο, το οποίο οφείλεται στο έργο της διακυβέρνησής του και το οποίο είναι αυτό που φέρνει διεθνείς προσωπικότητες στην Αθήνα στα μέσα Ιουνίου. Και πως “αυτό το πόθεν έσχες αξίζει στην Αριστερά και σε όσους στάθηκαν τότε και στέκονται και τώρα όρθιοι σε συνθήκες γενικών εκπτώσεων”. Σημειώνει μάλιστα με νόημα πως όσα γράφει δεν αφορούν κάποια νοσταλγία του παρελθόντος αλλά αφορούν το μέλλον, ως συμβολή για ένα προοδευτικό μέλλον “έξω αλλά και μέσα…”.

Σχετικά πάντως με το θεμα του πόθεν έσχες του Στ. Κασσελάκη η αντιπαράθεση με την ηγεσία της ΝΔ καλά κρατεί και σε ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται

“Όσα κυκλοφόρησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, περί παράτασης στην προθεσμία υποβολής πόθεν έσχες είναι αποκαλυπτικά. Αλήθεια, τι θέλει να κρύψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Πώς είναι δυνατόν αυτοί που μεθοδεύουν αυτές τις αθλιότητες να τολμούν να εκφέρουν λόγο για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα με πλήρη διαφάνεια το πόθεν έσχες του; Και είναι ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που έχει πράξει κάτι τέτοιο για το 2023. Γιατί δεν έχει τίποτα να κρύψει.” 

Και τονίζεται “Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο δεν τόλμησε να δώσει στη δημοσιότητα τα δικά του περιουσιακά στοιχεία για το 2023, όπως του ζητήθηκε, αλλά μεθοδεύει «παράταση» για τον εαυτό του προφανώς για να αποφύγει όσο το δυνατόν περισσότερο τη δημοσιοποίηση των δικών του στοιχείων. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μη διανοηθεί να προχωρήσει τα σχέδια περί παράτασης. Όλα στο φως εδώ και τώρα!”

Σχετικά Άρθρα