Ο Κασσελάκης παρουσίασε το Πόθεν Έσχες του με “καρφιά” στον Μητσοτάκη -Αντιδράσεις (έγγραφα)

 Ο Κασσελάκης παρουσίασε το Πόθεν Έσχες του με “καρφιά” στον Μητσοτάκη -Αντιδράσεις (έγγραφα)

Την περιουσιακή του κατάσταση παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης από τη Θεσσαλονίκη. «Γιατί, παρότι δεν έχω ακόμη την νομική υποχρέωση να το κάνω,  είναι για μένα ύψιστη τιμή. Γιατί εντέλει σε εσάς λογοδοτώ, στον ελληνικό λαό. Βλέπετε πίσω μου τα στοιχεία για όλο το 2023. Και είναι ό,τι σας έχω πει. Δεν σας κορόιδεψα παριστάνοντας τον οικονομικά αδύναμο για να κερδίσω την ηγεσία της Αριστεράς. Η δική μου Αριστερά δεν είναι στο πορτοφόλι μου. Η δική μου Αριστερά είναι στην ψυχή μου. Είναι η Ανθρωπιά, η Αλληλεγγύη, το μοίρασμα, το δίκιο, το να πονάς για τον άλλον και να θες να μπορούν να προκόβουν οι πολλοί, όχι οι λίγοι» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Παράλληλα προχώρησε σε δύο διευκρινίσεις:

«Τα περιουσιακά στοιχεία αφορούν και εμένα και τον Τάιλερ. Το λέω για τα πληρωμένα πιστόλια του Μαξίμου που ετοιμάζονται να τον χτυπήσουν. Δεν πολιτεύεται. Δεν σας φταίει σε τίποτα. Εδώ χτυπήστε! Εδώ, εμένα!

Βλέπετε να έχω συμμετοχή σε δύο εταιρείες. Η μία από αυτές, η αλλοδαπή, μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024, αμέσως μόλις πληροφορήθηκα ότι δεν μου επιτρέπει να κατέχω αλλοδαπή εταιρεία ο ελληνικός νόμος».

«Βλέπετε τα συγκριτικά στοιχεία με εκείνα του πρωθυπουργού του 2021 – είπαμε, από τότε και μέχρι σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα… αγνοείται.

Είμαι λοιπόν από σήμερα ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έχει παρουσιάσει στον ελληνικό λαό τα τρέχοντα περιουσιακά στοιχεία του, όχι… προπέρσινα ξινά σταφύλια.

Καλώ τον Πρωθυπουργό, όπως βρίσκω τρόπο να σας παρουσιάσω τα εισοδήματά μου για το 2023, να παρουσιάσει κι εκείνος τα δικά του τώρα, πριν από τις ευρωεκλογές. Ζητώ από το γραφείο μου τώρα να στείλει το Εxcel στο Μαξίμου για να περάσει κι εκείνος τα δικά του στοιχεία για το 2023 και να τα δημοσιοποιήσει. Πριν από τις Ευρωεκλογές! Να ξέρουμε: Πόσα ακόμα ακίνητα προστέθηκαν στη μονόπολη των ακινήτων του;

Αλλά αλήθεια: γιατί δεν ανοίγετε την ηλεκτρονική πλατφόρμα για να δηλώσετε κι εσείς τα περιουσιακά στοιχεία του 2022 και του 2023; Είναι μόνο η επιτελική σας αχρηστία; Ή κι εδώ θέλετε να συγκαλύψετε κάτι;» υπογράμμισε.

Στο έγγραφο αναφέρεται πως το 2023 ο Στέφανος Κασσελάκης είχε εισοδήματα ύψους 1,9 εκατ. ευρώ, καταθέσεις 20,1 χιλιάδες ευρώ, δανειακές υποχρεώσεις ύψους 1,69 εκατ. ευρώ, συμμετοχές σε επιχειρήσεις που αντιστοιχούν σε 670,9 χιλ. Ενώ σε επενδυτικά προϊόντα έχει τοποθετημένα 2,8 εκατ. ευρώ. Επίσης κατέχει 3 ακίνητα και 2 οχήματα.

Τα περιουσιακά στοιχεία του Στέφανου Κασσελάκη:

Έγγραφο

Δείτε παρακάτω την σύγκριση των περιουσιακών στοιχείων του Στέφανου Κασσελάκη με αυτά του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Έγγραφο
  • Μάλιστα, λίγη ώρα αργότερα από την ομιλία του στην Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, δημοσίευσε βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα εξηγώντας το Πόθεν Έσχες του και ρίχνοντας τα “βέλη” του στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κυβερνητικές πηγές: Παραδέχεται την τέλεση ποινικών αδικημάτων

«Παραδέχεται την τέλεση ποινικών αδικημάτων, καθώς την 31/12 συμμετείχε σε 3 αλλοδαπές εταιρίες, ενώ θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί από τον Νοέμβριο, δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του» σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές την παρουσίαση του Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη από τη Θεσσαλονίκη.

Μαρινάκης: “Παραβίασε τη νομοθεσία -Διάγει τόσο πολυτελή βίο με δανεικά ή κάτι κρύβει;”

«Σήμερα άπαντες κατάλαβαν γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης απέφευγε να δώσει στοιχεία για την περιουσιακή και οικονομική του κατάσταση» σχολίασε ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μετά την ανακοίνωση των οικονομικών στοιχείων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και του συζύγου του, Τάιλερ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Σήμερα άπαντες κατάλαβαν γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης απέφευγε να δώσει στοιχεία για την περιουσιακή και οικονομική του κατάσταση.

Σύμφωνα με το μονοσέλιδο που παρουσίασε σήμερα, το οποίο δεν συνιστά σε καμία περίπτωση δήλωση περιουσιακής κατάστασης, παραδέχεται ότι παραβίασε τη νομοθεσία, αφού μέχρι τουλάχιστον τις 31.12.2023 συμμετείχε σε εταιρεία αλλοδαπής, ενώ είχε εκλεγεί από τον Σεπτέμβριο του 2023 πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά παράβαση του νόμου του 2016 που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είχε ψηφίσει.

Στην προσπάθειά του, μάλιστα, να αποφύγει να δώσει το πόθεν έσχες, διαδικασία με συγκεκριμένα δικαιολογητικά, όπως τα ορίζει ο νόμος, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε τις καταθέσεις του, όπως και του συζύγου του, τα εισοδήματά του, κατέγραψε τις συμμετοχές σε 3 εταιρείες, καθώς και τα ακίνητα που διαθέτει. Αποκάλυψε δε, πως δεν είναι πλήρη τα στοιχεία, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, αφού εμφανίσθηκε να δηλώνει πως θα τα καταθέσει όλα όταν τα λάβει από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, όταν, όπως είπε, του σταλούν από την Υπηρεσία Εσόδων, το γνωστό IRS.

Σχετικά με τα ψεύδη και τις χυδαίες συκοφαντίες του για την περιουσιακή κατάσταση του Πρωθυπουργού, τον ενημερώνουμε για πολλοστή φορά ότι ο Πρωθυπουργός ελέγχεται εξονυχιστικά τα τελευταία 20 χρόνια, επί των ημερών τόσων διαφορετικών Κυβερνήσεων, καταθέτοντας πλήρη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, όπως ορίζει ο νόμος και όχι μονοσέλιδο excel.

Εν κατακλείδι, μετά το σημερινό σόου, γεννούνται περισσότερα ερωτήματα, από όσα είχαμε μέχρι σήμερα, με βασικό το ακόλουθο:

Ο κ. Κασσελάκης διάγει τόσο πολυτελή βίο με δανεικά ή κάτι κρύβει;

Ας τα απαντήσει ο ίδιος.

Την προσεχή Κυριακή 9 Ιουνίου οι πολίτες θα δώσουν ακόμα μια ηχηρή απάντηση. Η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω σε εποχές που μαθητευόμενοι μάγοι έπαιζαν τις τύχες μας στα ζάρια.

Κεχαγιά: Δημοσίευσε το e-mail με το πόθεν έσχες Κασσελάκη προς το γραφείο Μητσοτάκη

Με ανάρτησή της στο X, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά δημοσιοποιεί το e-mail με το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, όπως παρουσιάστηκε απόψε κατά την ομιλία του από τη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει η κα Κεχαγιά, «Υπόψη κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Παύλου Μαρινάκη. Ιδού το Excel που αποστείλαμε στο πρωθυπουργικό γραφείο. Παρακαλούμε όπως συμπληρωθεί και δημοσιοποιηθεί πριν από τις ευρωεκλογές με τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Μητσοτάκη για το 2023», όπως άλλωστε ζήτησε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα