Τι κρύβει η… σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού; – Σκάφος προσεληνώθηκε για να βρει τις απαντήσεις (vid)

 Τι κρύβει η… σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού; – Σκάφος προσεληνώθηκε για να βρει τις απαντήσεις (vid)

Σκάφος-ανιχνευτής που εκτοξεύτηκε από την Κίνα στις αρχές Μαΐου προσεδαφίστηκε στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης και αναμένεται να συλλέξει δείγματα από μια περιοχή της επιφάνειας που δεν έχει εξερευνηθεί.

Συγκεκριμένα το σκάφος-ανιχνευτής Chang’e 6 προσσεληνώθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους γνωστούς κρατήρες που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας πρόσκρουσης στο ηλιακό μας σύστημα, ανέφερε το Νέα Κίνα, επικαλούμενο την κινεζική υπηρεσία διαστήματος.

Ο ανιχνευτής θα προσπαθήσει να συλλέξει σεληνιακό υλικό και να διεξαγάγει πειράματα στη ζώνη προσσελήνωσης. Γι’ αυτό και θα χρησιμοποιήσει τρυπάνι για να συλλέξει δείγματα κάτω από την επιφάνεια, καθώς και ρομποτικό χέρι για να πάρει δείγματα από την επιφάνεια.

Οι επιστήμονες θεωρούν πως η σκοτεινή πλευρά της Σελήνης ονομάζεται έτσι επειδή είναι αθέατη από τη Γη, όχι επειδή δεν φθάνουν σε αυτή ακτίνες του Ήλιου και είναι πολλά υποσχόμενη όσον αφορά την έρευνα, καθώς οι κρατήρες σε αυτή δεν έχουν καλυφθεί τόσο από αρχαίες ροές λάβας όσο αυτές της πλευράς που είναι πιο κοντινή και ορατή.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα