Μητσοτάκης: Δεν κοροϊδεύουμε ξεδιάντροπα όπως κάνει η αντιπολίτευση – “Λεφτόδεντρα” δεν υπάρχουν

 Μητσοτάκης: Δεν κοροϊδεύουμε ξεδιάντροπα όπως κάνει η αντιπολίτευση – “Λεφτόδεντρα” δεν υπάρχουν

«Nα κάνουμε την Αχαΐα γαλάζια», είπε ο πρωθυπουργός μετά τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν οι πολίτες στην Πάτρα, τονίζοντας ότι «στις 9 Ιουνίου θα στείλουμε ένα μήνυμα, ότι η φωνή της Ελλάδας θα ακούγεται ακόμα πιο δυνατή στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο και σε όλα τα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων». 

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός ευχήθηκε καλή επιτυχία στα παιδιά που δίνουν από σήμερα πανελλαδικές εξετάσεις, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «οι σκέψεις μας είναι μαζί με τα παιδιά που δίνουν σήμερα πανελλαδικές εξετάσεις. Γι αυτά τα παιδιά αγωνιζόμαστε και θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη τους». 

«Αυτές οι εκλογές έρχονται σε δύσκολες συγκυρίες για την ήπειρό μας – με έναν πόλεμο στην Ουκρανία, με την κρίση στη Μέση Ανατολή. Σκεφτείτε πώς ήταν οι ευρωεκλογές του 2019 που τότε αγωνιζόμασταν να πείσουμε τους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα είναι μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα και έχει αφήσει πίσω της την περίοδο της κρίσης. Κι αν για κάτι είμαι υπερήφανος είναι επειδή η γνώμη της Ελλάδος ακούγεται, η άποψη της Ελλάδος λαμβάνεται υπόψη, δεν είμαστε πια το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης, είμαστε μια χώρα που έχουμε προοδεύσει πολύ. Είμαστε μια χώρα που έχει βάλει σε τάξη τα οικονομικά της», τόνισε. 

«Εμείς δεσμευτήκαμε για κάτι – δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουμε να επιστρέψει η χώρα σε μια εποχή άκρατων ελλειμμάτων, λαϊκισμού, υποσχέσεων χωρίς αντίκρυσμα, «λεφτόδεντρων». Αυτά δεν θα ξανασυμβούν.  Και ξέρουμε ότι μερικές φορές πρέπει να γινόμαστε και δυσάρεστοι. Αλλά προτιμούμε την αλήθεια και τι μπορούμε να κάνουμε παρά να σας κοροϊδέψουμε ξεδιάντροπα όπως κάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αυτό δεν θα το ακούσετε ποτέ από εμάς. Ξέρουμε ότι την επόμενη ημέρα στην Ευρώπη μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερα. Σκεφτείτε μόνο την επιτυχία του Ταμείου Ανάκαμψης φέραμε πίσω 36 δισ ευρώ σε παραγωγικές επενδύσεις σε παρεμβάσεις στην Υγεία, την Παιδεία, την Ασφάλεια. Απόδειξη του τι μπορούμε να κάνουμε αν ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε.

Ερχόμενος εδώ και βλέποντας το δρόμο, σκεφτόμουν πώς ήταν τα πράγματα πριν λίγα χρόνια. Ο δρόμος έγινε με ευρωπαϊκούς πόρους γιατί το αποτύπωμα υπάρχει παντού της Ευρώπης. Και τις ίδιες παρεμβάσεις κάνουμε και για τα τρένα και τα λιμάνια μας γιατί η Ευρώπη είναι παντού παρούσα γύρω μας.

Για αυτό έχει σημασία στην ευρωβουλή να είναι ευρωβουλευτές που να γνωρίζουν πώς θα κινηθούν και η κυβέρνηση να έχει ισχυρή εντολή να διαμορφώσει ευρωπαϊκές εξελίξεις προς όφελος όλων των Ελλήνων.

Γινόμαστε Ευρώπη και απέναντι στη μιζέρια της αντιπολίτευσης αντιπαρατάσσουμε μια πιο φωτεινή Ελλάδα. Είμαστε πολύ καλύτερα από ό,τι πριν από πέντε χρόνια. Κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις που μας δώσατε εντολή. Και έχω κουραστεί να ακούω την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση για την αλαζονεία του 41% και αυτό είναι προσβλητικό για εσάς, εσείς μας το δώσατε το 41%». 

Αναφορικά με το θέμα της ακρίβειας, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια, κάποιοι ενοχλήθηκαν που έστειλα την επιστολή στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τις πολυεθνικές που πουλούν ίδια προϊόντα στην Ελλάδα σε διαφορετικές τιμές από ότι σε άλλες. Και η Αριστερά δεν λέει τίποτα γιατί θεωρεί ότι έτσι θα ασκήσει κριτική. Έτσι δεν πάμε μπροστά. Εμείς στη ΝΔ βάζουμε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραψε την είσοδο στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Ενισχύουμε την Ευρώπη και τη φωνή της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρότρυνε τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές και να μην επιλέξουν την αποχή, καθώς «υπάρχει ένας κίνδυνος, αυτός είναι η αδιαφορία. Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες ότι οι εκλογές αυτές έχουν σημασία. Να απευθυνθώ στους πολίτες που μας ψήφισαν και να τους πως κάντε το ξανά. Δώστε μου τη δύναμη να πηγαίνω στην Ευρώπη και να λέω είμαστε το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη εντός του ΕΛΚ. Εχει σημασία αυτό. Γιατί πολύ απλά η γνώμη μας και η φωνή μας θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα. Η συμμετοχή είναι πρώτη προτεραιότητα. Φροντίστε να πάτε να ψηφίσετε γιατί η Ευρώπη έχει σημασία για τη νέα γενιά».

Σχετικά Άρθρα