Λαμία: Ο ΕΦΕΤ στο εργοστάσιο με τα γεύματα στο τμήμα που δεν κάηκε-Πληροφορίες για σταφυλόκοκκο

 Λαμία: Ο ΕΦΕΤ στο εργοστάσιο με τα γεύματα στο τμήμα που δεν κάηκε-Πληροφορίες για σταφυλόκοκκο

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση με τη φωτιά σε εργοστάσιο παραγωγής σχολικών γευμάτων στη Λαμία που ξέπασε μία ημέρα πριν τον έλεγχο του ΕΦΕΤ, μετά τις τροφικές δηλητηριάσεις προβλήματα σε παιδιά τα οποία κατανάλωσαν σχολικά γεύματα της εταιρείας. Ο έλεγχος του ΕΦΕΤ ήταν προγραμματισμένος για να διαπιστωθεί αν τηρούνταν όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι υγειονομικοί κανονισμοί.

Επιπλέον, η ανώτατη εισαγγελέας με παραγγελία της προς τη προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας ζητά να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης.

Σε ρεπορτάζ του Mega τονίζεται ότι σήμερα θα βρεθεί κλιμάκιο του ΕΦΕΤ στη συγκεκριμένη μονάδα γιατί σύμφωνα με πληροφορίες, ένα τμήμα δεν έχει καταστραφεί και μπορεί να επαναλειτουργήσει.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι ο ΕΟΔΥ εδώ και δύο ημέρες έχει στην κατοχή του ορισμένα πακέτα από τα γεύματα, που μοιράστηκαν, τα οποία ελέγχει για να διαπιστωθεί τι περιείχαν.

Πληροφορίες που διέρρευσαν χθες, αναφέρουν ότι εντοπίστηκε σταφυλόκοκκος.

Εκτός από τα μηχανήματα και τα φορτηγά που μεταφέρουν το φαγητό, είναι πιθανόν ο σταφυλόκοκκος να βρέθηκε από μη τήρηση κανόνων ατομικής υγιεινής, σημειώνεται στο Mega.

Σχετικά Άρθρα