Νετανιάχου: Μετά την εξάλειψη της Χαμάς, θα έχουμε τον πλήρη έλεγχο ασφαλείας στη Γάζα

 Νετανιάχου: Μετά την εξάλειψη της Χαμάς, θα έχουμε τον πλήρη έλεγχο ασφαλείας στη Γάζα

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου δήλωσε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, πως σκοπός του δεν είναι ούτε να «κυβερνήσει», ούτε «να κυριεύσει», ούτε να επιβάλει νέα «κατοχή» στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ διαβεβαίωσε πως ο στρατός της χώρας του προχωρά «εξαιρετικά καλά» στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς.

Ο ίδιος, υποστήριξε την Παρασκευή 10/11 ότι μετά την εξάλειψη της Χαμάς, θα υπάρξει πλήρης ισραηλινός έλεγχος ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της αποστρατιωτικοποίησης, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει πλέον απειλή για τους πολίτες του Ισραήλ.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε στο ABC News ότι το Ισραήλ θα έχει τη «συνολική ευθύνη για την ασφάλεια» της Λωρίδας της Γάζας «για αόριστο χρονικό διάστημα» μετά το τέλος του πολέμου κατά της Χαμάς.

«Όρισα τους στόχους, αλλά δεν καθόρισα χρονοδιάγραμμα, διότι μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο», είχε τονίσει μιλώντας στο Fox News. «Θα ήθελα να πάρει λίγο χρόνο. Αλλά προχωράμε βήμα-βήμα, μειώνοντας τις απώλειές μας και προσπαθώντας να μειώσουμε τις μειώσουμε τις απώλειες μεταξύ των αμάχων και να μεγιστοποιήσουμε τις απώλειες των τρομοκρατών και, ως τώρα, πιστεύω πως όλα πάνε καλά», υποστήριξε.

Σχετικά Άρθρα