Φθινόπωρο προ των πυλών – Μαρουσάκης: Φαίνεται να κατεβαίνει μια διαταραχή…

 Φθινόπωρο προ των πυλών – Μαρουσάκης: Φαίνεται να κατεβαίνει μια διαταραχή…

Μπορεί ο καιρός αυτή την εβδομάδα να είναι καλός με θερμοκρασίες πάνω από 30 βαθμούς αν και με δυνατούς βοριάδες, όμως σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη «Από την άλλη εβδομάδα ο καιρός θα θυμίσει περισσότερο φθινόπωρο. Φαίνεται να κατεβαίνει μια διαταραχή από την Κεντρική Ευρώπη, θα πέσουν περισσότερες βροχές και θα πέσει και η θερμοκρασία“.

Και προσθέτει ο κ Μαρουσάκης: “Επειδή όμως δυστυχώς αυτή την εποχή είναι ζεστές οι θάλασσές μας, τα κύματα κακοκαιριών αποκτούν περισσότερη ενέργεια ή μεγαλύτερη ένταση πάνω από το νερό. Άρα σίγουρα αν θα προκύψει μια κακοκαιρία θα έχει και αυτή κάποια ένταση”.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 28 με 31 και στη δυτική Ελλάδα τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά Άρθρα