Βερβεσσός για την Αθήνα: Ηλιόπουλος και Γερουλάνος θέλουν, ο ΣΥΡΙΖΑ λέει “ναι”, ο Ανδρουλάκης, όμως, αρνητικός…

 Βερβεσσός για την Αθήνα: Ηλιόπουλος και Γερουλάνος θέλουν, ο ΣΥΡΙΖΑ λέει “ναι”, ο Ανδρουλάκης, όμως, αρνητικός…

Νάσος Ηλιόπουλος και Παύλος Γερουλάνος είναι, ως γνωστόν, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στον δήμο Αθηναίων. Ο πρώτος ήταν ο αντίπαλος του Κώστα Μπακογιάννη στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαϊου του 2019 (ποσοστό πρώτου γύρου 17%), ο δεύτερος κατέγραψε 13, 2%, ποσοστό σημαντικά μεγαλύτερο από το εθνικό ποσοστό που κατέγραψε το ΠΑΣΟΚ (8,1%) δύο μήνες αργότερα.

Καθ’ όλη την διάρκεια της τετραετίας Μπακογιάννη, οι δύο παρατάξεις συνεργάστηκαν σε αρκετές περιπτώσεις και οι δύο πολιτικοί κρατούσαν πάντοτε ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας, με σεβασμό ο ένας έναντι του άλλου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες του libre, Ηλιόπουλος και Γερουλάνος ήρθαν πρόσφατα σε επικοινωνία προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα συνεργασίας με κοινό υποψήφιο που θα μπορούσε ίσως να αμφισβητήσει την κατά πολλούς βεβαιότητα της επανεκλογής του Κώστα Μπακογιάννη. Ελλείψει σοβαρού αντιπάλου, ο δήμαρχος Αθηναίων είναι φαβορί -ακόμα και από τον πρώτο γύρο- παρά το γεγονός ότι έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια σε κατοίκους και καταστηματάρχες για τις παρεμβάσεις του στο κέντρο της πόλης.

Εξετάσθηκαν, όπως μαθαίνουμε, αρκετές πιθανές υποψηφιότητες, όπως του καθηγητή Δημήτρη Χριστόπουλου και του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου της Αθήνας Δημήτρη Βερβεσσού, ο οποίος προέρχεται, μάλιστα, από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και “υπηρετεί”, όπως λένε πολλοί, το αφήγημα περί κεντροαριστεράς και σύγκλισης των δύο χώρων. Στο πρόσωπο του τελευταίου υπάρχουν προϋποθέσεις συμφωνίας, ο Νάσος Ηλιόπουλος, μάλιστα, φαίνεται να μπορεί να εξασφαλίσει και την επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Δημήτρης Βερβεσσός φέρεται να έχει διαμηνύσει πως θα συμφωνούσε να είναι υποψήφιος μόνο στην περίπτωση που συγκλίνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Ενώ, όμως, ο Γερουλάνος βλέπει πολύ θετικά μία τέτοια προοπτική, οι πληροφορίες θέλουν τον Νίκο Ανδρουλάκη να λέει ένα ηχηρό “όχι”. Το οποίο δεν αφορά το πρόσωπο αλλά την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Κι αυτό φαίνεται να μην αφορά μόνο την Αθήνα αλλά γενικά. Ως εκ τούτου το ΠΑΣΟΚ θα προτιμήσει μόνο την καταγραφή ποσοστού με δικό του υποψήφιο και όχι την πιθανότητα να βάλει το πράσινο χρωμα, μαζί με το κόκκινο, σε μία νίκη στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Σχετικά Άρθρα