Εύα Καϊλή: Η στρατηγική της μετά την αποφυλάκιση – Τι αποκάλυψε για τις σκέψεις περί αυτοκτονίας – Τι ισχύει για το “βραχιολάκι”
Η Εύα Καϊλή είναι εκτός φυλακής από τις 12 το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής και έχει τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό με βραχιολάκι παρακολούθησης. Αφού κατέφθασε στο σπίτι της στις Βρυξέλλες, τόνισε πως είναι πολύ χαρούμενη που θα δει και πάλι την κόρη της και πως «συνεχίζεται ο αγώνας με αποφασιστικότητα από τους δικηγόρους» της.
Στο ίδιο μήκος κλίματος και οι δηλώσεις του δικηγόρου της, Μιχάλης Δημητρακόπουλου που τόνισε χαρακτηριστικά πως «η Εύα Καϊλή είναι πολύ ευτυχισμένη. Βρίσκεται κοντά στην κόρη της και δεν σκέφτεται τίποτα άλλο. Εύχεται σε όλους τους Έλληνες καλό Πάσχα».
Επί της ουσίας, όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι στις Βρυξέλλες, δεν έχει αλλάξει τίποτα, καθώς κατ’ οίκον περιορισμός σημαίνει συνέχιση της κράτησης, αντί για το κελί, στο σπίτι.
Τι ισχύει για το βραχιολάκι
Η Εύα Καϊλή θα πρέπει να δώσει στις αρχές το κινητό που θα χρησιμοποιεί και να είναι προσβάσιμη σε αυτό ανά πάσα ώρα.
Επίσης, δεν θα πρέπει να πειράξει το μηχάνημα του hardware και τέλος να σεβαστεί τις οδηγίες οι οποίες όμως μένει να προσδιοριστούν.
Επιπλέον, θα μπορεί να μετακινείται βάσει νόμου για να πάει δικαστήριο για επείγοντα ιατρικά θέματα και ανωτέρα βία μετά από άδεια του εισαγγελέα.
Το εάν θα μπορεί να δει όποιον θέλει σπίτι της, να έχει κινητό ή ίντερνετ εξαρτάται από την απόφαση των βελγικών δικαστικών αρχών που φαίνεται δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη.
Ακόμη, έχει απαγόρευση εξόδου στο εξωτερικό και της έχουν κρατήσει το διαβατήριο. Αυτό που είναι γνωστό μέχρι στιγμής, είναι ότι δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο.
Τα επόμενα βήματα της Εύας Καϊλή μέχρι την εκδίκαση του Qatargate
Το ότι η Εύα Καϊλή αποφυλακίστηκε με βραχιολάκι δεν σημαίνει ότι κρίθηκε και αθώα, καθώς η αθωότητά της ή μη θα κριθεί όταν έρθει η ώρα στην κύρια δίκη.
Η πλευρά Καϊλή επιμένει ότι δεν υπήρξαν δακτυλικά αποτυπώματα στις δεσμίδες χρημάτων που βρέθηκαν στο σπίτι της, ωστόσο νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι αυτό δεν σημαίνει τίποτα και ότι πρέπει να αποδείξει ότι δεν ήξερε ή δεν είχε δει τα χρήματα.
Ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε χθες ότι από τα χρήματα και τα ευρήματα στην κατοικία της κυρίας Καϊλή και του συντρόφου της, αποδεικνύεται ότι δεν είχαν σχέση με την Εύα Καϊλή και δεν βρέθηκε κανένα δακτυλικό αποτύπωμά της σε καμία αυτοσχέδια δεσμίδα με χρήματα. «Υπάρχουν κι άλλα πολλά αποδεικτικά στοιχεία που θα αναδείξουμε στην ανάκριση», πρόσθεσε. Ανέφερε, επίσης, ότι η κυρία Καϊλή είναι αποφασισμένη να βοηθήσει στην ανάκριση «σε ό,τι γνωρίζει και για όποιους γνωρίζει. Όλα θα τα καταθέσει».
«Ένα είναι βέβαιο, ότι δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ αξιοποιώντας και εκμεταλλευόμενη την πολιτική της ιδιότητα», τόνισε.
Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, η Εύα Καϊλή ονειρεύεται την ημέρα που θα ακούσει ότι είναι αθώα. Τότε μόνο θα μπορέσει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να δει στα μάτια τους ανθρώπους που τόσα χρόνια την εμπιστεύτηκαν και την τίμησαν με την ψήφο τους. Αν δεν αθωωθεί δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα. «Όμως, τα στοιχεία που υπάρχουν με τα καινούρια που θα έχουμε τεκμηριώνουν την αθωότητά της», ανέφερε.
Η πρώτη συνέντευξη της Καϊλή και η αποκάλυψη για τις σκέψεις περί αυτοκτονίας
Σπάει τη σιωπή της η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή, η οποία το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής πέρασε την πόρτα των φυλακών του Χάρεν. Στην πρώτη της συνέντευξη, μετά την αποφυλάκισή της για το σκάνδαλο του Qatargate, στο «Βήμα της Κυριακής» η Εύα Καϊλή μιλά για τις δύσκολες στιγμές της στη φυλακή του Βελγίου, τις στιγμές που σκέφτηκε να βάλει τέλος στη ζωή της, αλλά και τις πιθανότητες επιστροφής στην Ελλάδα.
«Πέρασαν στιγμές που σκέφτηκα να τελειώσω το μαρτύριο της μοναξιάς»
Η γνωστή πολιτικός αναφέρεται αναλυτικά στα όσα βίωσε αυτούς τους τέσσερις μήνες που ήταν προφυλακισμένη με την κατηγορία της συμμετοχής της στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, που κλόνισε το Ευρωκοινοβούλιο.
«Είναι αλήθεια, μπορώ να το πω, πέρασαν στιγμές που σκέφτηκα να τελειώσω μόνη μου το μαρτύριο της εκκωφαντικής μοναξιάς» αναφέρει η Εύα Καϊλή.
«Δείλιασα, δεν το έκανα, η σκέψη της κορούλας μου δε με άφηνε, με στήριζε, μου έδωσε νόημα να σηκωθώ, να πολεμήσω για να αποδείξω ότι είμαι αθώα, για να μην ντρέπεται η κόρη μου για εμένα» προσθέτει.
Η επιστροφή στην Ελλάδα
Η Εύα Καϊλή στη συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής» αναφέρθηκε και στην επιθυμία της να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα, με το κούτελό της καθαρό.
«Δε θα υποκύψω. Αν αποτύχω να πείσω τη βελγική Δικαιοσύνη ότι είμαι αθώα, δε θα επιστρέψω ποτέ στην πατρίδα μου, θα ντρέπομαι να κοιτάξω στα μάτια τους ανθρώπους που έχω συμπορευθεί από μαθήτρια του Λυκείου μαζί τους» τόνισε.
«Η ντροπή είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορώ να το μεταβολίσω, με συγκλονίζει» πρόσθεσε η 44χρονη πολιτικός, που ήταν η τελευταία εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο του Qatargate που είδε την… πόρτα της εξόδου από τις φυλακές με ηλεκτρονική επιτήρηση.