Πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη στη Βουλή μετά τη σύγκρουση
Την πρώτη τους συνάντηση μετά την αντιπαράθεση για τον «άγνωστο Χ» πρωθυπουργό και την πολιτική θύελλα που έχει προκαλέσει η τοποθέτηση Ανδρουλάκη είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.
Ως γνωστόν, είχε προηγηθεί η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Alpha, όπου, αναφερόμενος στις προοπτικές συνεργασίας με τον Νίκο Ανδρουλάκη, είπε ότι ο τελευταίος αρνήθηκε δύο φορές να τον συναντήσει, ενώ, από την πλευρά του, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, μιλώντας την περασμένη Τετάρτη στην ΕΡΤ, «θόλωσε» τα πολιτικά «νερά», προκρίνοντας τη λύση ενός «πολιτικού προσώπου» για την πρωθυπουργία της χώρας, εάν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, δίχως ωστόσο να διευκρινίσει ποιο θα μπορούσε να είναι το πρόσωπο αυτό και αποκλείοντας τους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το πρόσωπο αυτό θα μπορούσε να είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πάντως, μιλώντας στο protothema.gr, είπε ότι ουδέποτε δήλωσε «ενδιαφερόμενος».
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης συναντήθηκαν στο περιθώριο της Εθνικής Επετείου, στη Βουλή. Το πρωί, ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, παρέστη στη δοξολογία που τελέστηκε, ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου Β’.
Μετά το πέρας της δοξολογίας, ο κ. Τασούλας υποδέχθηκε και φιλοξένησε στο Κοινοβούλιο την Προέδρο της Δημοκρατίας, κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Χαρδαλιά, τον υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Μιχάλη Γιωργάλλα, τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής κ. Νικόλαο Ανδρουλάκη, τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γεώργιο Πατούλη, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας κ. Κωνσταντίνο Φλώρο, καθώς και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Ο Πρόεδρος της Βουλής προσέφερε σε όλους τους παριστάμενους μια μοναδική έκδοση της Βουλής των Ελλήνων, τη συλλεκτική ομοιογραφική αναπαραγωγή της ελληνο-ιταλικής μετάφρασης του Ύμνου εις την Ελευθερίαν που έγραψε ο Διονύσιος Σολωμός το 1823, σε ηλικία 25 ετών. Η συγκεκριμένη έκδοση κυκλοφόρησε το 1825 σε μετάφραση του Gaetano Grassetti.
Αμέσως μετά οι παριστάμενοι μετέβησαν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου και εν συνεχεία παρακολούθησαν τη στρατιωτική παρέλαση.