Τσαπανίδου: Γιατί χρειάζεται πολιτική αλλαγή
Κριτική στην κυβέρνηση για τις πολιτικές και τους χειρισμούς της στην οικονομία, το κοινωνικό κράτος, τους θεσμούς, ασκεί η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, σε άρθρο της στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», υπό τον τίτλο: «Γιατί χρειάζεται πολιτική αλλαγή».
Αναφέρει ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σύμπλεγμα πολιτικών και οικονομικών αναταράξεων που επιδρούν τραυματικά επάνω στον οικογενειακό προϋπολογισμό, στην καθημερινότητα των νέων, στους δημοκρατικούς θεσμούς και, τελικά, στην ίδια τη Δικαιοσύνη». Υποστηρίζει δε ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα «έχει απομακρυνθεί από τον ευρωπαϊσμό της, που είχε κατακτηθεί ως αδιαμφισβήτητο κομμάτι της πολιτικής κουλτούρας μας».
«Οφείλουμε με την ψήφο μας», τονίζει η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, «να βάλουμε φρένο σε αυτόν τον εκτροχιασμό», «χρειάζεται να επανέλθουμε στον ουσιαστικό ευρωπαϊκό δρόμο, την εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών και την ευημερία για όλους τους πολίτες».
Σημειώνει ότι «μια κυβέρνηση που εξελέγη με αιχμή του δόρατος την -υποτίθεται- αριστεία των τεχνοκρατών, εξελίχθηκε σε μια κυβέρνηση με βασικές φιγούρες σκοτεινούς παρακρατικούς υπαλλήλους και εξωθεσμικούς πραματευτάδες του δημοσίου χρήματος».
Η κ. Τσαπανίδου υπογραμμίζει ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική ευκαιρία που είναι βέβαιο ότι θα κερδηθεί με την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για να απομακρυνθούμε από το σύμπλεγμα των εσωτερικών κρίσεων και να βγούμε στο ξέφωτο της διαφάνειας, του κράτους δικαίου και της ισότητας».
Στο πλαίσιο της κριτικής που ασκεί στη διακυβέρνηση της ΝΔ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι πολίτες στην Ελλάδα έχουν πληρώσει πολύ περισσότερο την ενεργειακή κρίση από όλα τα κράτη μέλη της Ευρώπης» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ο χειρισμός που έκανε, «οδήγησε στις υπέρογκες αυξήσεις των λογαριασμών ρεύματος». Την κατηγορεί για αποδυνάμωση του συστήματος Υγείας «λόγω των ιδεολογικών εμμονών που επικρατούν στους κυβερνητικούς κύκλους», καθώς επίσης και για «ξήλωμα» του ωραρίου στα εργασιακά, «νομιμοποίηση» της αδήλωτης εργασίας, «με την παράλληλη ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης». Μιλά για «πάρτι σκανδάλων και αδιαφάνειας» εις βάρος των πολιτών.
Επιπλέον, σχολιάζει ότι «η μισή χώρα παρακολουθείται, από αρχηγούς κομμάτων και δημοσιογράφους, μέχρι επιχειρηματίες και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων» και πως «επιβεβαιώθηκε η επιχείρηση συγκάλυψης», καθώς «σε μια υπόθεση που μπορούσε να έχει εκκαθαριστεί με ξεκάθαρες πρωτοβουλίες, οι βουλευτές της πλειοψηφίας στάθηκαν εμπόδιο στην ενημέρωση της Βουλής από τον πλέον αρμόδιο θεσμό που είναι ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ».