Κουμουτσάκος: Γιατί θα παραστώ στην κηδεία του τέως βασιλιά

 Κουμουτσάκος: Γιατί θα παραστώ στην κηδεία του τέως βασιλιά

Τους λόγους για τους οποίους σκέφτεται σοβαρά να παραστεί αύριο στην εξόδιο ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη Αθηνών περιγράφει σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος σημειώνει ότι «για την Ελλάδα, ο θεσμός της βασιλείας από το δημοψήφισμα του 1974 ανήκει στην Ιστορία και κρίνεται από την Ιστορία. Η Ελληνική Δημοκρατία, η 3η Ελληνική Δημοκρατία είναι στέρεη, ισχυρή και ακλόνητη. Δεν απειλείται ούτε από την εξόδιο ακολουθία του τέως Βασιλιά όπως γίνεται ούτε θα απειλείτο εάν γινόταν με τιμές Αρχηγού Κράτους. Αυτό που βάζει σε διακινδύνευση τη Δημοκρατία είναι ο διχασμός του Έθνους».

Όπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, «δυστυχώς για μια ακόμη φορά η Αριστερά δεν αναγνώρισε τη μετριοπαθή στάση της Κεντροδεξιάς. Ανακάλυψε πάλι αφορμές για να επιτεθεί με σφοδρότητα στην παράταξή μας και στη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά που αποτελεί σοβαρή και ουσιαστική  συμβολή στη δημόσια συζήτηση που έχει προκληθεί».

«Δεν είμαι θιασώτης της μοναρχίας που είναι άλλωστε ένα ερμητικά κλειστό κεφάλαιο της ιστορίας μας. Σε ανθρώπινο όμως επίπεδο, η τιμή προς τους νεκρούς είναι για εμάς τους Έλληνες αναπόσπαστο μέρος του πολιτισμού, των αξιών και παραδόσεών μας. Από αυτή την αμιγώς ανθρώπινη πλευρά σκέπτομαι σοβαρά να παραστώ αύριο στη Μητρόπολη. Και το σκέπτομαι ακόμα περισσότερο ως μια μικρή προσωπική απάντηση στην μικροψυχία της Αριστεράς που ποτέ δεν αναγνωρίζει τις δύσκολες αποφάσεις για τη διασφάλιση της εθνικής ενότητας που  με θάρρος παίρνει σταθερά η ελληνική Κεντροδεξιά» τονίζει ο κ. Κουμουτσάκος.

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

«ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΩ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑ

Για την Ελλάδα, ο θεσμός της βασιλείας από το δημοψήφισμα του 1974 ανήκει στην Ιστορία και κρίνεται από την Ιστορία.

Η Ελληνική Δημοκρατία, η 3η Ελληνική Δημοκρατία είναι στέρεη, ισχυρή και ακλόνητη. Δεν απειλείται ούτε από την εξόδιο ακολουθία του τέως Βασιλιά όπως γίνεται ούτε θα απειλείτο εάν γινόταν με τιμές Αρχηγού Κράτους.

Αυτό που βάζει σε διακινδύνευση τη Δημοκρατία είναι ο διχασμός του Έθνους.

Και είμαι βέβαιος ότι το τελευταίο που θα ήθελε ο εκλιπών τέως Βασιλεύς θα ήταν να γίνει ο θάνατός του πεδίο διχαστικής αντιπαράθεσης του Έθνους. Και ακριβώς αυτό το αγαθό της ενότητας θέλει να προασπίσει και η δύσκολη απόφαση που με σωφροσύνη  πήρε η Κυβέρνηση.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η Αριστερά δεν αναγνώρισε τη μετριοπαθή στάση της Κεντροδεξιάς. Ανακάλυψε πάλι αφορμές για να επιτεθεί με σφοδρότητα στην παράταξή μας και στη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά που αποτελεί σοβαρή και ουσιαστική  συμβολή στη δημόσια συζήτηση που έχει προκληθεί.

Ας αναλογιστούμε και μόνο την εικόνα διχασμού που θα πήγαινε παντού στον κόσμο, δείχνοντας ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού να αποτίει φόρο τιμής και ένα άλλο να διαδηλώνει και να κατηγορεί χωρίς μέτρο τους «άλλους»…

Όπως κάθε ιστορικό πρόσωπο, έτσι και ο θανών τέως Βασιλεύς είχε καλές και κακές πλευρές. Θετικές και αρνητικές πολιτικές συμπεριφορές. Δεν είμαι θιασώτης της μοναρχίας που είναι άλλωστε ένα ερμητικά κλειστό κεφάλαιο της ιστορίας μας.

Σε ανθρώπινο όμως επίπεδο, η τιμή προς τους νεκρούς είναι για εμάς τους Έλληνες αναπόσπαστο μέρος του πολιτισμού, των αξιών και παραδόσεών μας. Από αυτή την αμιγώς ανθρώπινη πλευρά σκέπτομαι σοβαρά να παραστώ αύριο στη Μητρόπολη. Και το σκέπτομαι ακόμα περισσότερο ως μια μικρή προσωπική απάντηση στην μικροψυχία της Αριστεράς που ποτέ δεν αναγνωρίζει τις δύσκολες αποφάσεις για τη διασφάλιση της εθνικής ενότητας που  με θάρρος παίρνει σταθερά η ελληνική κεντροδεξιά».

Σχετικά Άρθρα