Τέλος στα σενάρια περί εκλογών με την παλαιά απογραφή και μετάθεσης του χρόνου των αυτοδιοικητικών εκλογών

 Τέλος στα σενάρια περί εκλογών με την παλαιά απογραφή και μετάθεσης του χρόνου των αυτοδιοικητικών εκλογών

Ούτε 48 ώρες δεν άντεξε το σενάριο που διοχετεύθηκε (;) σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα, σύμφωνα με το οποίο στο Μέγαρο Μαξίμου σκέπτονταν να στηθούν οι επόμενες κάλπες με την απογραφή του 2011 και όχι με την τελευταία, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν τον Ιούλιο. Τα εκλογικά “παιχνίδια”, με βάση αυτό το σενάριο, περιέγραψαν τα “Απόρρητα” σε σχετικό ρεπορτάζ.

Αρχικώς, ήταν ο υφυπουργός (και εκλογολόγος) Θόδωρος Λιβάνιος που το διέψευσε. Είχε, παράλληλα, υπάρξει παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, από την Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετικά με τις πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές για πιθανή παράταση του χρόνου διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, για να διαψεύσει και αυτό το ενδεχόμενο ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Τις διαψεύσεις επισφράγισε, σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (εδώ). Ερώτημα: Για ποιόν λόγο, τότε, διοχετεύθηκαν οι πληροφορίες που περιέγραψε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα; Ήταν κάποιος “λαγός” που ήθελε να μετρήσει αντιδράσεις, ή μήπως ο “πληροφοριοδότης” έριξε την εφημερίδα στα βράχια;

Σχετικά Άρθρα