Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν το θέατρο της Μαριούπολης όπου είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες άνθρωποι λένε οι Ουκρανοί

 Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν το θέατρο της Μαριούπολης όπου είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες άνθρωποι λένε οι Ουκρανοί

Ο Πάβλο Κυριλένκο, επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Ντόνιετσκ που περιλαμβάνει τη Μαριούπολη, είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν «να καταστρέψουν την πόλη και τον λαό της» αφού ένα θέατρο υπέστη σοβαρές ζημιές μετά από βομβαρδισμό.

Τόνισε ότι οι Ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορική επιδρομή στο Θέατρο και σε μία πισίνα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, αρκετές εκατοντάδες κάτοικοι της Μαριούπολης είχαν βρει καταφύγιο στο Θέατρο.

«Η τύχη τους είναι άγνωστη, καθώς η είσοδος είναι αποκλεισμένη από ερείπια», είπε. «Οι Ρώσοι λένε ήδη ψέματα, λέγοντας ότι το αρχηγείο του Συντάγματος του Αζόφ ήταν εκεί. Αλλά οι ίδιοι γνωρίζουν καλά ότι υπήρχαν μόνο άμαχοι», συνέχισε. «Τώρα υπάρχουν έγκυες και γυναίκες με παιδιά κάτω από τα ερείπια. Αυτό είναι καθαρή τρομοκρατία!», πρόσθεσε.

Επί του παρόντος είναι αδύνατο να προσδιοριστεί ο αριθμός των θυμάτων και η έκταση της καταστροφής.

«Εάν οι επιβεβαιωμένοι πρόσφυγες εξακολουθούσαν να βρίσκονται μέσα, αυτό θα ήταν δυνητικά το χειρότερο πλήγμα σε άμαχους και ένα αδιαμφισβήτητο έγκλημα πολέμου», σημειώνει ο εκτελεστικός διευθυντής του Bellingcat.

Πέντε πτώματα – εκ των οποίων τριών παιδιών – εντοπίστηκαν στα χαλάσματα βομβαρδισμένου κοιτώνα στο Τσερνίχιβ

Η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι διασώστες εντόπισαν τα πτώματα πέντε ανθρώπων, μεταξύ των οποίων τριών παιδιών, κατά τη διάρκεια ερευνών σήμερα σε κατοικίες που είχαν υποστεί ζημιές από βομβαρδισμούς στη βόρεια πόλη Τσερνίχιβ.

Τα πτώματα βρέθηκαν στα ερείπια ενός κοιτώνα, ανέφερε η υπηρεσία σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο.

Σήμερα το πρωί, δέκα άνθρωποι, που περίμεναν στην ουρά για να αγοράσουν ψωμί, σκοτώθηκαν από ρωσικά πυρά στην πόλη αυτή, έγινε γνωστό από τη γενική εισαγγελία της Ουκρανίας.

Σχετικά Άρθρα