Σκρέκας: Εξετάζουμε νέα στοχευμένα μέτρα για τους ευάλωτους

 Σκρέκας: Εξετάζουμε νέα στοχευμένα μέτρα για τους ευάλωτους

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σε συνέντευξη του στο ethnos.gr σημειώνει πως «διαρκώς εξετάζουμε τη λήψη νέων στοχευμένων μέτρων, κυρίως με γνώμονα τη στήριξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας».

Παράλληλα αναφέρεται και στην πρόταση για τη δημιουργία ενός κεντρικού ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης των καταναλωτών, με την αξιοποίηση έως και 100 δισεκατομμυρίων ευρώ από τα έσοδα των πλειστηριασμών δικαιωμάτων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Ο κ. Σκρέκας σημειώνει πως στόχος είναι να γίνει η χώρα ενεργειακά ανταγωνιστική, περιορίζοντας την εξάρτηση από τις εισαγωγές ορυκτών καυσίμων και να μετατραπεί σε διεθνή κόμβο πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας. Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης υπογραμμίζει πως «η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τα λιγνιτικά εργοστάσια σήμερα είναι τέσσερις και πέντε φορές ακριβότερη από αυτή που παράγεται από τα φωτοβολταϊκά και τα αιολικά πάρκα».

Προσθέτει δε « η μόνη ρεαλιστική λύση για τη μείωση του ενεργειακού κόστους σε σταθερή βάση είναι η παραγωγή ρεύματος αξιοποιώντας τα άπλετα εθνικά μας «καύσιμα» τον ήλιο και τον άνεμο».

Τέλος ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρεται και στο νέο πρόγραμμα για την αντικατάσταση παλιών ηλεκτρικών συσκευών από το οποίο όπως υπογραμμίζει αναμένεται να ωφεληθούν περισσότερα από 200.000 νοικοκυριά. Ειδικότερα σημειώνει πως «το ετήσιο όφελος για τα ελληνικά νοικοκυριά εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 40 εκατομμύρια ευρώ» και προσθέτει πως «το ποσοστό επιδότησης θα κυμανθεί από 30% έως 50% ανά δικαιούχο, ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα».

Σχετικά Άρθρα