Τουλάχιστον επτά οι νεκροί από το ναυάγιο ισπανικού αλιευτικού, αγνοούνται ακόμη 14

 Τουλάχιστον επτά οι νεκροί από το ναυάγιο ισπανικού αλιευτικού, αγνοούνται ακόμη 14

Δραματικές είναι οι εξελίξεις των ερευνών για τους αγνοουμένους από το ναυάγιο του ισπανικού αλιευτικού ανοιχτά του Καναδά. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί τρία άτομα, ωστόσο έχουν ήδη ανασυρθεί από τα παγωμένα νερά επτά πτώματα και αγνοούνται ακόμη 14 ναυτικοί.

Το αλιευτικό «Villa del Pitanxo», από τη Χώρα των Βάσκων, είχε 26μελές πλήρωμα, που αποτελείτο από 16 Ισπανούς, πέντε Περουβιανούς και πέντε υπηκόους Γκάνας. Εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 04:24 ώρα Γκρίνουιτς (06:24 ώρα Ελλάδας) και σύμφωνα με το υπουργείο Αλιείας της Ισπανίας βυθίστηκε περίπου 450 χλμ. ανατολικά-νοτιοανατολικά του Νιουφάουντλαντ.

Η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιείται από άλλο ισπανικό αλιευτικό σκάφος, ενώ έχει ξεκινήσει μια καναδική αποστολή διάσωσης, στην οποία αναπτύσσονται αλιευτικά σκάφη, ένα σκάφος διάσωσης και ένα ελικόπτερο.

Οι διασώστες εντόπισαν τέσσερις από τις σωσίβιες λέμβους του σκάφους. Κατάφεραν να φθάσουν τις τρεις και προσπαθούν να φθάσουν την τέταρτη. Ωστόσο, οι δύο λέμβοι ήταν εντελώς κενές και στην τρίτη βρίσκονταν μόνο τρεις επιζώντες σε κατάσταση υποθερμικού σοκ.

Οι διασωθέντες είπαν στους διασώστες ότι «υπάρχουν πτώματα».

«Δεν θυμάμαι τραγωδία τέτοιου μεγέθους», δήλωσε η δήμαρχος της πόλης Μαρίν από την οποία ξεκίνησε το αλιευτικό το ταξίδι του, Μαρία Ράμαλο. Το «Villa de Pitanxo», είχε μήκος 50 μέτρα και πλάτος 10, ψάρευε στους ψαρότοπους της Οργάνωσης Αλιείας Βορειοδυτικού Ατλαντικού (NAFO), όπου ψαρεύονται κυρίως ιππόγλωσσα Γροιλανδίας, σαλάχι, κοκκινόψαρο, γαρίδες και μπακαλιάρος.

Σχετικά Άρθρα