Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: ΕΔΕ για υγειονομικούς στο “Γεννηματάς” Θεσσαλονίκης και στην Κοζάνη
Πανελλαδικές διαστάσεις λαμβάνει το υγειονομικό σκάνδαλο με τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, στην Καρδίτσα.
Σύμφωνα με το Thesstoday.gr, το νοσοκομείο «Γεννηματά», στη Θεσσαλονίκη, διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) για υπαλλήλους που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του νοσοκομείου Παλαμά. Ειδικότερα, η ΕΔΕ αφορά γυναίκα εργαζόμενη στο γραφείο Κίνησης του «Γεννηματά», η οποία σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είναι αδερφή με τη διοικητική υπάλληλο του Κέντρου Υγείας Παλαμά Καρδίτσας.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο ThessToday.gr τόνισε ότι οι έρευνες συνεχίζονται και στην Κοζάνη, καθώς φέρεται τρεις εργαζόμενοι να μπλέκονται επίσης στο υγειονομικό σκάνδαλο.
«Είναι εύκολο να βρουν τα ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού, γιατί τα ιστορικά που κρατούν οι γιατροί είναι ανυπόγραφα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος, συμπληρώνοντας πως η ΕΔΕ στην Καρδίτσα για υπάλληλο που μοίρασε συγγενείς και φίλους 33 ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού, έχει ολοκληρωθεί.
Δέκα (10) πιστοποιητικά νόσησης κατατέθηκαν από το προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας τον τελευταίο μήνα, όλα μέσα από τις διαδικασίες του Νοσοκομείου, όπως αναφέρει ο διοικητής του, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.
Ο διοικητής του νοσοκομείου θα προχωρήσει στην διαδικασία επιβεβαίωσής τους, προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφισβήτηση.
“Αν κλείσουν τα κενά του νόμου που εκμεταλλεύονται οι αντιεμβολιαστές και αν δοθεί η δυνατότητα να παρεμβαίνουν τοπικά οι Ιατρικοί Σύλλογοι σε περιπτώσεις παρατυπιών ή παρανομιών των μελών τους, θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα των πλαστών πιστοποιητικών νόσησης, το οποίο προκαλεί και λανθασμένα επιδημιολογικά στοιχεία”, σύμφωνα με την γενική γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι στην περιοχή της Δράμας υπάρχει έντονο αντιεμβολιαστικό κίνημα το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται ότι καθοδηγείται νομικά. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι υπάρχει κλιμάκωση των ανθρώπων που δεν επιθυμούν τα εμβολιαστούν οι οποίοι από τα πλαστά πιστοποιητικά περνούν τώρα στην προσπάθεια να κολλήσουν τον ιό για να νοσήσουν.
Νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είχε δηλώσει ότι υπάρχουν περιπτώσεις υγειονομικών με πλαστά πιστοποιητικά και σε άλλες περιφέρειες.
«Προέκυψε ότι μέσα στις περιπτώσεις παροχής παράνομων πιστοποιητικών υπάρχουν και άλλοι υγειονομικοί από άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες. Ζήτησα να πραγματοποιηθεί ΕΔΕ και να τεθούν σε αναστολή εργασίας. Φάνηκε ότι άλλοι υγειονομικοί αναζήτησαν αυτό το παράνομο δίκτυο για να πάρουν πλαστό πιστοποιητικό», δήλωσε.
Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι το Κέντρο Παλαμά έχει πραγματοποιήσει συνολικά 31.000 εμβολιασμούς και όχι 40.000 ενώ συνέδεσε τον αυξημένο αριθμό με το γεγονός ότι παρεχόταν το εμβόλιο της Pfizer που εμφανίζει μεγάλη ζήτηση.