Δένδιας: Η Τουρκία να καταλάβει πως δεν ζούμε στον 18ο ή στον 19ο αιώνα

 Δένδιας: Η Τουρκία να καταλάβει πως δεν ζούμε στον 18ο ή στον 19ο αιώνα

Το μήνυμα πως «πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό στην Τουρκία ότι δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν να βρισκόμαστε στον 18ο ή στον 19ο αιώνα», εξέπεμψε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του μετά το πέρας της ενημέρωσης των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις παράνομες τουρκικές εξαγγελίες για τα Βαρώσια.

Όπως υπογράμμισε, η Τουρκία οφείλει να αναγνωρίσει ότι ζούμε στον 21ο αιώνα, ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία έχει πάψει πια να υπάρχει εδώ και 100 χρόνια και ότι ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας αποτελεί θεμελιώδη αρχή για τις σχέσεις μεταξύ όλων των κρατών. «Αυτή η συνειδητοποίηση είναι και προς το συμφέρον της τουρκικής κοινωνίας, ένα μεγάλο κομμάτι της οποίας νομίζω συμμερίζεται αυτές τις θέσεις» προσέθεσε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Ν. Δένδιας στο «απαράδεκτο casus belli», υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη που έχει εκφράσει απειλή πολέμου κατά άλλης χώρας και μάλιστα, αν η χώρα αυτή ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της.

Σχετικά Άρθρα