Μπέος/Τέμπη: Ένας έπινε ουίσκια με γκόμενα, πάτησε λάθος κουμπί και σκότωσε τον κόσμο

Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, εξέφρασε τη στήριξή του στην κυβερνητική θέση που αποδίδει την τραγωδία των Τεμπών σε ανθρώπινο λάθος. Μιλώντας στον Αντώνη Σρόιτερ, επέρριψε την κύρια ευθύνη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, στον μοιραίο σταθμάρχη των Τεμπών, υιοθετώντας την άποψη ότι το λάθος του ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη της τραγωδίας.
Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην “Αυτοψία” του Αντώνη Σρόιτερ, δήλωσε αναφερόμενος στον σταθμάρχη:
«Ένας, με μια χρυσή αλυσίδα, ένα ανοιχτό πουκάμισο και με την γκόμενα στο γραφείο έπινε ουίσκια και πάτησε λάθος κουμπί και σκότωσε τον κοσμάκη. Αυτή είναι η αλήθεια. Για όλα τ’ άλλα ευθύνεται ο κρατικός μηχανισμός, το ελληνικό δημόσιο. Για όλα τ’ άλλα, όχι, όμως, για το δυστύχημα».
Μάλιστα, έκανε λόγο για πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας και συνέχισε αναφερόμενος στο φορτίο του εμπορικού τρένου:
«Δεν πιστεύω ότι η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε παράνομα καύσιμα. Ποιον να καλύψει η κυβέρνηση έναν λαθρέμπορα; Τι όφελος έχει η κυβέρνηση;».