Ζελένσκι: H Ρωσία συνεχίζει να πλήττει ενεργειακές υποδομές

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε την Τετάρτη τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι αθέτησε την υπόσχεση που δόθηκε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσουν τις επιθέσεις στην ουκρανική ενεργειακή υποδομή.
“Μετά τη συνομιλία του Πούτιν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όπου ο Πούτιν είπε ότι δήθεν είχε δώσει εντολή να σταματήσουν τα χτυπήματα κατά της ουκρανικής ενεργειακής υποδομής, υπήρξαν 150 μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της νύχτας, με στόχο μεταξύ άλλων την ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας.
“Υπήρξαν πλήγματα και κατά των μεταφορών. Δύο νοσοκομεία χτυπήθηκαν δυστυχώς. Με άλλα λόγια, τα λόγια του Πούτιν είναι σε πλήρη αντίθεση με την πραγματικότητα”, είπε ο Β. Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Φινλανδία με τον Φινλανδό ομόλογό του Αλεξάντερ Στουμπ.
Σχετικά με τις “κόκκινες γραμμές” της Ουκρανίας για μια συμφωνία ειρήνης, ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε ότι χρειάζεται μια δίκαιη εγγύηση ότι ο πόλεμος δεν θα επιστρέψει, λέγοντας ότι δεν θα συζητήσει τις οικονομικές εγγυήσεις που παρέχονται από την ΕΕ με τη Ρωσία, ούτε θα δεχθεί να έχει λόγο η Μόσχα για τον στρατό της Ουκρανίας.
Συμπλήρωσε δε ότι το Κίεβο απαιτεί την απελευθέρωση “χιλιάδων” κρατουμένων που κρατούνται στη Ρωσία.”Αυτά είναι πράγματα τα οποία δεν διαπραγματευόμαστε”, πρόσθεσε.
Ο κ. Ζελένσκι επιβεβαίωσε ότι θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εντός της ημέρας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.