Καιρός Τσικνοπέμπτη: Αντιπαράθεση μετεωρολόγων με σπόντες και αιχμές- Μαρουσάκης: Ζήλια, κακία, αλαζονεία

Καιρός Τσικνοπέμπτη: Αντιπαράθεση μετεωρολόγων με σπόντες και αιχμές- Μαρουσάκης: Ζήλια, κακία, αλαζονεία

Έντονη διαμάχη ξέσπασε την Τετάρτη (12/02) μεταξύ μετεωρολόγων, με αφορμή τις προβλέψεις του Κλέαρχου Μαρουσάκη για ένα νέο, ισχυρό κύμα ψύχους που αναμένεται στη χώρα την ερχόμενη εβδομάδα, πλησιάζοντας προς την Τσικνοπέμπτη, στις 20 Φεβρουαρίου.

Οι δηλώσεις του Μαρουσάκη περί επικείμενου χιονιά προκάλεσαν την αντίδραση των συναδέλφων του, Θοδωρή Κολυδά και Γιώργου Τσατραφύλλια, οι οποίοι κατηγόρησαν τον μετεωρολόγο για «φτηνό εντυπωσιασμό» και χαρακτήρισαν την πρόγνωσή του ως «πρόγνωση της τσίκνας».

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε ύστερα από ανάρτηση του Μαρουσάκη στο Facebook, όπου ανέφερε τον ιστορικό χιονιά του Φεβρουαρίου 2004, όταν έντονες χιονοπτώσεις είχαν καλύψει την Αττική και άλλες περιοχές στα ανατολικά και νότια της Ελλάδας, φτάνοντας μέχρι τον Πειραιά.

Η ανάρτηση Μαρουσάκη:

  • Λίγες ώρες αργότερα, ο Θοδωρής Κολυδάς, προχωρώντας σε ανάρτηση στο Facebook με τίτλο «Η Τσικνοπέμπτη και η ”πρόγνωση” της τσίκνας!», αναφέρθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, στην εκτίμηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

«Εμείς πρόγνωση καιρού από τώρα δεν κάνουμε για τότε και ούτε τάζουμε χιονιάδες. Βλέπετε, μας εμποδίζει η τσίκνα της ημέρας να “δούμε” τόσο μακριά ! Το μόνο που μπορούμε να προβλέψουμε με σιγουριά, είναι τα υψηλά επίπεδα της …Χοληστερίνης», ήταν το χιουμοριστικό, αλλά και αιχμηρό σχόλιο του διευθυντή της ΕΜΥ.

  • Αλλά και ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, σε δική του ποστάρισμα στο Facebook, σημείωσε:

«Τις τελευταίες ώρες ανακυκλώνονται στο διαδίκτυο πληροφορίες περί ισχυρού κύματος ψύχους την επόμενη Πέμπτη (Τσικνοπέμπτη) και μάλιστα γίνεται σύγκριση με παλαιότερο έτος. Οι πληροφορίες αυτές, πέραν ότι είναι ανυπόστατες, δεν έχουν κανένα επιστημονικό υπόβαθρο τόσες ημέρες πριν. Φτηνός εντυπωσιασμός λέγεται».

Απάντηση Μαρουσάκη: Ζήλια, η κακία, η εμπάθεια και η αλαζονεία

«Δεν πρόκειται να ασχοληθώ μα ούτε και να επηρεαστώ από συμπεριφορές ανθρώπων που τους κατακλύζει η ζήλια, η κακία, η εμπάθεια και η αλαζονεία», έγραψε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σε νέα ανάρτηση στο Facebook για τα «πυρά» από τους συναδέλφους του.

«Εντυπωσιακά τα σενάρια του παγκόσμιου προγνωστικού μας συστήματος “ΗΡΑΚΛΗΣ” για την επόμενη εβδομάδα μιας και φαίνονται διαδοχικά ψυχρά κύματα από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης να φτάνουν μέχρι και τη χώρα μας και μάλιστα με μεγάλη ένταση.

Στο παρακάτω βίντεο αποτυπώνεται αυτή η εξέλιξη την οποία μέχρι στιγμής την παρακολουθούμε σαν ΤΑΣΗ περιμένοντας λίγες ημέρες ακόμα προκειμένου να περάσουν στο προγνωστικό μας σύστημα περισσότερα δεδομένα τα οποία θα μας βοηθήσουν να διαμορφώσουμε μια πιο σταθερή εικόνα της προβλεπόμενης αυτής κατάστασης.

Υ.Γ. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ μα ούτε και να επηρεαστώ από συμπεριφορές ανθρώπων που τους κατακλύζει η ζήλια, η κακία, η εμπάθεια και η αλαζονεία.
Άλλωστε
Τι έχεις, καρυδιά μου, και παραπονιέσαι; Μη σε πετροβολούνε τα παιδιά; Είναι γιατί έχεις τα καρύδια…
Όμορφο βράδυ σε όλες και όλους!».

Σχετικά Άρθρα