Σοκ στη Γεωργία: 100 γυναίκες “σκλάβες” σε ανθρώπινη φάρμα – Τους έδιναν ορμόνες και τους αφαιρούσαν τα ωάρια
![Σοκ στη Γεωργία: 100 γυναίκες “σκλάβες” σε ανθρώπινη φάρμα – Τους έδιναν ορμόνες και τους αφαιρούσαν τα ωάρια](https://www.libre.gr/wp-content/uploads/2025/02/women-hostages-850x560.webp)
Μια φρικιαστική υπόθεση εμπορίας ανθρώπων αποκαλύφθηκε στη Γεωργία, όπου τουλάχιστον 100 γυναίκες φέρονται να κρατούνταν σε συνθήκες σκλαβιάς, αναγκασμένες να υποβάλλονται σε θεραπείες ορμονών και να δίνουν τα ωάριά τους.
Σύμφωνα με τις αρχές, οι γυναίκες, πολλές από τις οποίες προέρχονταν από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, παραπλανήθηκαν με ψεύτικες υποσχέσεις για εργασία και καλύτερη ζωή. Αντ’ αυτού, βρέθηκαν εγκλωβισμένες σε μια «ανθρώπινη φάρμα», όπου υποχρεώνονταν να λαμβάνουν ισχυρές δόσεις ορμονών προκειμένου να παράγουν περισσότερα ωάρια, τα οποία στη συνέχεια αφαιρούνταν και διοχετεύονταν στην αγορά της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.
Οι γεωργιανές αρχές διεξάγουν έρευνες για να εντοπίσουν τους υπεύθυνους του κυκλώματος, ενώ διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνουν λόγο για μια από τις πιο αποτρόπαιες υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων των τελευταίων ετών.
Μαρτυρίες που σοκάρουν
Μία από τις γυναίκες είπε ότι κρατούνταν αιχμάλωτες σε μια “ανθρώπινη φάρμα” ωαρίων, στην Γεωργία, από μια εγκληματική οργάνωση με επικεφαλής Κινέζους εγκληματίες, οι οποίοι πωλούσαν τα ωάρια των γυναικών στη μαύρη αγορά.
Παρασύρθηκαν από μια προσφορά εργασίας στο Facebook, η οποία υποσχόταν μισθό μεταξύ 11.500 και 17.000 ευρώ για να εργαστούν ως παρένθετες μητέρες για ζευγάρια από τη Γεωργία που δεν μπορούσαν να αποκτήσουν παιδιά. Οι τρεις γυναίκες ταξίδεψαν στη Γεωργία τον Αύγουστο του 2024 μαζί με άλλες δέκα Ταϊλανδέζες.
Τα έξοδά τους για το ταξίδι, καθώς και οι αιτήσεις για τα διαβατήριά τους πληρώθηκαν από την οργάνωση, ενώ μια γυναίκα υπάλληλος οργάνωσε το ταξίδι τους. Αλλά μόλις έφτασαν, φιλοξενήθηκαν σε τέσσερα μεγάλα ακίνητα μαζί με περίπου εκατό άλλες γυναίκες και συνειδητοποίησαν ότι η προσφορά εργασίας ήταν απλώς μια βιτρίνα.
Αντ’ αυτού, οι γυναίκες έπαιρναν ορμόνες για να διεγείρουν τις ωοθήκες τους και αναγκάζονταν να αφαιρούν τα ωάριά τους μία φορά το μήνα, δήλωσε μία από τις γυναίκες σε συνέντευξη Τύπου αυτή την εβδομάδα. Είπε ότι τους φέρθηκαν σαν ζώα και ότι ορισμένες από τις γυναίκες δεν έλαβαν καν αποζημίωση για τα ωάριά τους.
Αν ζητούσαν από τους απαγωγείς τους να φύγουν, τους έλεγαν ότι έπρεπε πρώτα να πληρώσουν 2000 ευρώ (1.670 λίρες) για τους ιδιοκτήτες της φάρμας. Μια πρώην σκλάβα που εργαζόταν στη φάρμα με τα ωάρια αγόρασε την ελευθερία της και ειδοποίησε την Pavena Hongsakula, ιδρύτρια ενός ιδρύματος για παιδιά και γυναίκες στην Ταϊλάνδη.
Η γυναίκα είπε στην κ. Pavena ότι πολλές άλλες γυναίκες από την Ταϊλάνδη εξακολουθούσαν να κρατούνται ως σκλάβες στη φάρμα, καθώς δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν για την απελευθέρωσή τους.
Τα ωάρια που συλλέχθηκαν από τις γυναίκες είναι κατανοητό ότι έχουν πωληθεί, διακινηθεί σε άλλες χώρες για χρήση σε εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF), δήλωσε η κ. Pavena σε συνέντευξη Τύπου αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την Bangkok Post.
Το ίδρυμα Pavena συνεργάστηκε με την Ιντερπόλ και κατάφερε να απελευθερώσει τις τρεις Ταϊλανδέζες που απελευθερώθηκαν στις 30 Ιανουαρίου, μετά την καταβολή των λύτρων.
Δεν είναι γνωστό πόσες γυναίκες εξακολουθούν να κρατούνται στην “ανθρώπινη φάρμα”. Οι αρχές της Ταϊλάνδης και η Ιντερπόλ έχουν ξεκινήσει έρευνα, με την αστυνομία της Ταϊλάνδης να δηλώνει ότι μπορεί να υπάρξουν και άλλες διασώσεις καθώς η υπόθεση είναι σε εξέλιξη.