Εξώφυλλο Time: Ο Έλον Μασκ στο γραφείο Τραμπ στον Λευκό Οίκο
![Εξώφυλλο Time: Ο Έλον Μασκ στο γραφείο Τραμπ στον Λευκό Οίκο](https://www.libre.gr/wp-content/uploads/2025/02/elon-musk-grafeio-trump-eksofyllo-time-850x560.webp)
Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ ηγείται των προσπαθειών του Ντόναλντ Τραμπ για τη δραστική μείωση των ομοσπονδιακών δαπανών, διαδραματίζοντας κεντρικό ρόλο στη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ. Η ανάληψη πολλαπλών ρόλων από τον Μασκ προκάλεσε αντιδράσεις, με το περιοδικό Time να σχολιάζει σκωπτικά την επιλογή του Τραμπ, απεικονίζοντάς τον στο προεδρικό γραφείο του Λευκού Οίκου.
Στο εξώφυλλο του Time, απεικονίζεται ο δισεκατομμυριούχος στο γραφείο του προέδρου των ΗΠΑ να κρατά ένα κύπελλο και ο τίτλος είναι «στην καρδιά της σύγκρουσης του Ελον Μασκ με τον αμερικανικό κρατικό μηχανισμό».
TIME's new cover: Inside Elon Musk's war on Washington https://t.co/95Qictx4zP pic.twitter.com/QZ73CZqtnM
— TIME (@TIME) February 7, 2025
Ο Μασκ έχει αναλάβει τη νεοσύστατη υπηρεσία Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας (DOGE) που έχει σκοπό την περικοπή των δαπανών του ομοσπονδιακού κράτους, με στόχο να είναι πιο αποτελεσματικό. Τελευταία, ο Έλον Μασκ ανέφερε πως έχει σκοπό να κλείσει την Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID). «Δεν διορθώνεται», εκτίμησε.
![](https://api.time.com/wp-content/uploads/2025/02/TIM250224-Musk-Cover-FINAL.jpg?quality=75&w=1080)
Σύμφωνα με το Time, ο Έλον Μασκ «έχει εξουσιοδοτηθεί να διαλύσει τεράστιες εκτάσεις της ομοσπονδιακής γραφειοκρατίας – περικόπτοντας προϋπολογισμούς, αποψιλώνοντας τη δημόσια διοίκηση και αφαιρώντας από τις ανεξάρτητες υπηρεσίες τη δυνατότητα να παρεμποδίζουν τους στόχους του προέδρου».