Τέμπη: Ένταση στην εκδήλωση με Καραμπελιά- Διαμαρτυρίες και ύβρεις προς τους φοιτητές (vid)

Ένταση προκλήθηκε στην εκδήλωση με θέμα “Η πολιτική τυμβωρυχία των Τεμπών” μετα απο εισβολή ατόμων. Δευτέρα 28 Απριλίου 2025
Στην εκδήλωση στον Ιανό, με θέμα «Η πολιτική τυμβωρυχία των Τεμπών», είχε προγραμματιστεί να συνομιλήσει ο Γιώργος Καραμπελιάς με τον δικηγόρο Δημήτρη Γαλλή και τον δημοσιογράφο Κώστα Στούπα.
Όταν ο Γιώργος Καραμπελιάς ξεκίνησε την ομιλία του, τα σχόλιά του προκάλεσαν άμεση αντίδραση από φοιτητές. «Πιστεύω και ελπίζω ότι από τη συζήτηση θα φανεί πως γύρω από το θέμα των Τεμπών διαπράχθηκε τυμβωρυχία», ανέφερε.
«Αυτό είναι ντροπή», αντέτειναν οι διαμαρτυρόμενοι. Ο Καραμπελιάς αντέδρασε λέγοντας «έξω οι αλήτες» 12 φορές, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, πριν διακοπεί η ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης στο YouTube.
Δυνάμεις των ΜΑΤ έσπευσαν στον ΙΑΝΟ και απομάκρυναν τους φοιτητές από την αίθουσα, οι οποίοι πέταξαν τρικάκια που έγραφαν: «29 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ. ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ».

«Αυτό που συνέβη σήμερα δείχνει την κατάσταση που αντιμετωπίζουν όσοι προσπαθούν να εκφράσουν μια διαφορετική άποψη σε αυτή τη χώρα, όπου διάφορες συμμορίες εμποδίζουν τον ελεύθερο λόγο. Αν κάποιος τολμήσει να πάει στο πανεπιστήμιο, θα εκδιωχθεί. Ζούμε σε ένα κράτος που το λυμαίνονται συμμορίες», σχολίασε ο Γιώργος Καραμπελιάς.